""
""

Hadžijeve „bebe“ na tri boda od titule – ostao je još samo Kluž (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.05.17. | 23:29

Nestvaran uspeh ekipe proslavljenog rumunskog asa

Legendarni Georgi Hadži ne samo da je stvorio ozbiljan klub, on je stvorio pravo fudbalsko čudo! Njego Vitorul, koju čine sve sama deca s prosekom 21,9 godina starosti, nalaze se na tri boda od osvajnja istorijske šampionske titule u Rumuniji. Vitorul je danas Univerzitateu iz Krajove na gostovanju (0:1), pa ukoliko u poslednjem kolu na svom terenu savlada Kluž okitiće se najvažnijim peharom u rumunskom fudbalu.

Izabrane vesti

Junak velike pobede Hadžijevog tima bio je 19-godišnji Florinel Teodor Koman u 51. munutu, čime je konačno slomljen otpor borbenog domaćina.

Hadži je ovaj klu osnovao 2009. godine i spojio ga sa Ovidijuom, čime je dobio pravo da se takmiči u trećem rangu, a posle dve uzastopne promocije uspeo je da se domogne elitnog društva. Ove sezone Vitorul je zaigrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a samo nekoliko meseci kasnije došao je do prilike da se domogne šampionskog trofeja.

Vitorul sada ima dva boda više od drugoplasiranog Dinama iz Bukurešta, odnosno tri više i utakmicu više od trećeplasiranog FSCB-a, koji sutra igra protiv Astre. Ali, Hadžijev tim drži sve u svojim rukama.

LIGA 1 - 9. kolo

Subota:
Kluž - Dinamo 0:3 (0:2)
/Filip 50, Hanča 87, Bumba 90+7. penal/

Nedelja:
Krajova - Vitorul 0:1 (0:0)
/Koman 51/

Ponedeljak:
19.30: Astra Đurđu - FCSB


tagovi

EvropaGeorgi HadžiLiga 1RumunijaVitorul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara