""
""

Hajde, odluči se! Posle Brazila i Srbije, Lijanko igra za Italiju?

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.17. | 21:55

Mladi štoper u situaciji kakva se retko viđa...

Kada je početkom 2016. godine osvanula senzacionalna vest da dres mlade reprezentacije Srbije oblači talentovani brazilski štoper srpskih korena, sve je delovalo kao bajka.

Izabrane vesti

Od debija u dresu omladinske reprezentacije ostala je samo gorka uspomena, a Lijanko Vojnović se u međuvremenu odrekao Srbije i vratio u rodni Brazil gde je nastavio da igra za Sao Paulo i ponovo bio u kombinaciji za njihove mlađe selekcije. A kako sada stvari stoje, Vojnović bi mogao da postane jedan od retkih, ako ne i jedini fudbaler u novijoj istoriji koji je reprezentovao tri različite države, pošto se nalazi jako blizu odluke da okrene novi list i ponese opremu prvog tima Italije! 

Prema tvrdnjama uglednih brazilskih medija, uz potvrdu određenih italijanskih listova, selektor Azura Đanpjero Ventura ozbiljno razmišlja o tome da Vojnovića pozove za prijateljske utakmice kada se bude završio baraž za Mundijal u Rusiji! Prvi kontakti su, navodno, uspostavljeni, Ventura je Vojnoviću saopštio želju da ga pozove u reprezentaciju, a momak sa srpskim korenima nema ništa protiv da stane rame uz rame sa Kjelinijem, Bonućijem, Darmijanom, Zapakostom, Ruganijem i ostalima. 

Inače, Vojnović pored brazilskog ima i italijanski pasoš, zahvaljujući rođacima čije poreklo vodi sa Apenina. Zbog toga pravno ne bi trebalo da postoji nikakva prepreka da Lijanko postane član Azura u bliskoj budućnosti. Takođe, FIFA dozvoljava igračima da igraju za više nacionalnih timova u mlađim kategorijama, dok su pravila za seniorski nivo striktna. 

Mladi štoper Torina, koga je svojevremeno želeo i Porto, trenutno se oporavlja od distorzije skočnog zgloba i na teren bi trebalo da se vrati sredinom novembra. U Seriji A odigrao je svega tri utakmice, a na terenu se nije našao od početka oktobra. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Đampjero VenturaLijanko Vojnovićfudbalska reprezentacija Italijereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara