"Mesi i Hajnce na Mundijalu 2010. godine"
"Mesi i Hajnce na Mundijalu 2010. godine"

Hajnce zna gde će Mesi završiti karijeru...

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.10.14. | 10:36

Naravno, u klubu u kojem je prvi put imao kontakt sa "bubamarom"...

Mesi i Hajnce na Mundijalu 2010. godine

Posmatrajući sve ono što je Lionel Mesi postigao igrajući za Barselonu i koliki je uspeh napravio u redovima katalonskog giganta, prosto je nemoguće zamisliti jednog od najboljih fudbalera sveta u dresu nekog drugog kluba. Međutim, njegov bivši saigrač u reprezentaciji Argentine, Gabrijel Hajnce, očigledno zna nešto što niko drugi ne zna. A to je - gde će Mesi odigrati poslednji zvanični meč?
"Mesi će karijeru završiti u Njuelsu, mislim da uopšte nema potrebe razgovarati dalje na ovu temu. Jednostavno, ne mogu da ga zamislim ni u jednom drugom dresu u Argentini nego u Njuelsovom, gde će i okačiti kopačke o klin", poručio je Hajnce, koji je svoju seniorsku karijeru započeo takođe u Njuelsu, otprilike u isto vreme kada je Mesi prvi put zakotrljao "bubamaru", na istom mestu. 

Izabrane vesti

Kao što se može pretpostaviti prekaljeni štoper, koji je tokom 18 godina jurnjave za protivničkim napadačima promenio boje mnogih velikih klubova, između ostalih Junajteda, Reala, Rome, Marselja, PSŽ-a..., takođe je zbogom fudbalu rekao igrajući upravo za "Stare dečake" i smatra da je upravo ta odluka najbolja koju je napravio.
"Igrao sam jako malo utakmica u Argentini kada sam započeo karijeru i nikada nisam razmišljao o tome da se vratim u domovinu i tamo odigram svoje poslednje mečeve. Ipak, dve sezone koje sam proveo u Njuelsu na zalasku karijere bile su najbolje u mom životu", zaključio je Hajnce.

Istina, 36-godišnji as je odigrao svega osam mečeva za Njuels pre nego što je 1997. godine potpisao za Valjadolid. Ipak, u periodu od 2012. do 2014. godine Hajnce je odigrao 54 utakmice za tim iz Rozarija, postigao tri pogotka i na najbolji mogući način se oprostio od najvažnije sporedne stvari na planeti. S druge strane, Mesi nikada nije odigrao nijedan meč za prvi tim Njuelsa, ali je uvek isticao značaj tog kluba u njegovom razvoju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArgentinaEvropaGabrijel HajnceLionel MesiNjuels Old BojsPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara