Nekada protiv Liverpula na evrosceni, danas u drugoligaškoj konkurenciji
Nekada protiv Liverpula na evrosceni, danas u drugoligaškoj konkurenciji

Haka nije više tako jaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.06.18. | 12:10

Ali je sigurno jača od rezervnog tima šampiona Helsinkija

Po svemu sudeći, i ova godina će za Haku biti protraćena. Jedan od najtrofejnijih finskih klubova šest uzastopnu sezonu troši u drugoligaškoj konkurenciji, a po dosadašnjem toku šampionata postaje jasno da će na povratak u Veikausligu morati još da sačeka. HIFK se odlepio na vrhu tabele, na devet bodova razlike, uz meč više.

Pred start sezone od Hake se nije očekivalo da se upusti u trku za promociju, međutim nadu je pružala činjenica da je za njenim kormilom čovek koji zna šta radi. I pride mu asistira jedan od najpoznatijih fudbalera kojeg je zemlja sa 1.000 jezera ikada imala Temu Tainio. Tim iz Valkeakoskija vodi jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji finskog fudbala, Englez Kit Armstrong. Bio je višestruki šampion sa Helsinkijem i Hakom. On neguje pravi engleski stil, sa mnogo centaršuteva, čvrsto na sredini, uz dosta duela. Ipak, možda je rano za konačnu ocenu, ali za sada Haka ne uspeva da veže nekoliko pozitivnih rezultata. Odigrala je i više mečeva kod kuće u odnosu na one u gostima, ali ni to nije iskoristila za bolji plasman. U protekloj rundi poražena je na svom terenu od poslednjeplasirane Jivaskile, kojoj je to bio prvi trijumf u sezoni.

Izabrane vesti

Haka danas ima posla sa Klubom 04, rezervnim timom šampiona Helsinkija, koji mahom nastupa sa igračima od 18, 19 godina. Karakteriše ga vrlo neefikasna igra van svog stadiona, pošto je u svega jednom zatresao mrežu na strani. Nalazi se u zoni ispadanja, poražen je na protekla dva duela i, za razliku od Hake, od njega se očekivalo da se bori za opstanak.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 17:30 5727 FIN 2 Haka - Klubi 04 ki 1 1,55
Ukupna kvota1,55

FINSKA 2 - 8. KOLO

Četvrtak
17.30: (1,55) Haka (3,90) Klub 04 (5,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

HakaFinska 2sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara