Hames i Real - Lopetegi insistira! Razgovori obavljeni, pita se i Bajern

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.07.18. | 11:08

Žorž Mendeš već u Minhenu

Dolazak Đulena Lopetegija na klupu madridskog Reala posle odlaska Zinedina Zidana, kao i transfer Kristijana Ronalda u Juventus mogli bi da donesu velike sistemske promene u igračkoj rotaciji tokom naredne sezone. Među onima što bi mogli najviše da profitiraju zbog ovakvih rotacija je Geret Bejl, mada se čini da novi trener Kraljevskog kluba u planu ima da oživi još jedno zaboravljeno ime u Madridu - Hamesa Rodrigeza.

Pravo iz Kolumbije tokom jučerašnjeg dana osvanula je vest da je Hamesov agent Žorž Mendeš viđen u Minhenu dan ranije. Kolumbijski novinar Havijer Ernandez Bonet, inače čovek sa ekskluzivom da Hames ide na pozajmicu u Bajern, javio je da je Mendeš bio na sastanku sa čelnicima Bajerna kako bi se razgovaralo o budućnosti jednog od najboljih plejmejkera sveta. U Bajernu nameravaju da obrišu stavku „pozajmica“ iz sporazuma sa Realom potpisanog prošlog leta i isplate Realu 37.000.000 evra za Hamesov transfer. Podsetimo, kada je Hames prošle sezone dolazio u Minhen, Bajern i Real su napravili dogovor o dvogodišnjoj pozajmici i opciji kupovine na pomenutu sumu novca. Bajern hoće da transfer bude realizovan odmah. Međutim, taj plan mogao bi da naiđe na ozbiljnu blokadu na putu. 

Izabrane vesti

Kako javlja pouzdani madridski radio Kadena Ser, Đulen Lopetegi namerava da Hamesa vrati u Real i pruži mu prostor za igru kakav nije imao kod Zidana

To je u programu pomenutog radija otkrio Hamesov očuh Huan Karlos Restrepo.
„Znam da su Hames i Lopetegi imali kratak telefonski razgovor pre 15 ili 20 dana“, otkrio je Hamesov očuh i dodao:
„Sa novim promenama u Realu, Kristijanovim odlaskom i dolaskom Profesora Lopetegija mogao bi da dođe momenat velike tranzicije. Svi znamo da Lopetegi ima filozofiju koja zahteva veliki posed lopte i njegov stil gde bi Hames ozbiljno mogao da profitira. Zidan je imao sistem gde Real nije izgledao tako dobro, ali je imao rezultat. Verujem da Hames može da ima mnogo više minuta kod Lopetegija i da bi on bio arhitekta Realove igre“.

U nastavku razgovora Restrepo je otkrio da ozbiljno interesovanje postoji.
„To je profesionalni proces, verujem da Hamesu laska to što je ponovo uzet u obzir za Realov sastav. Videćemo da li je realno da se on vrati u Real, s obzirom na to kakvu je godinu imao u Bajernu“.

Činjenica je da se Hames preporodio pod trenerskom palicom Jupa Hajnkesa, ali sada je na mesto prekaljenog trenerskog asa došao Niko Kovač.
„Hamesa su tretirali jako lepo, imao je odličnu sezonu, igrao je stalno. Verujem da bi i njegova želja bila da ispuni ugovor sa Bajernom do kraja. Međutim, svi znamo da je klub njegovog detinjstva Real Madrid“, priznao je Hamesov očuh, inače čovek čiji je uticaj na život kolumbijskog asa bio veliki tokom godina.

Sada je pitanje - Real ili Bajern?

Foto: Action Images


tagovi

Hames RodrigezLetnji prelazni rok 2018Žorž MendešĐulen Lopetegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara