Hatem Ben Arfa
Hatem Ben Arfa

Hatem “žuti prsluk” Ber Arfa tužio PSŽ, traži 8.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.02.19. | 13:37

Sveci će morati na sud

Tekovina Francuske revolucije, jedno od prava koju su krvlju platili i koje ljubomorno neguju. Baš zbog toga svako-malo i vidite Francuze kako protestuju na ulicama, kao sada već planetarno popularni “žuti prsluci”. Konkretan povod može da bude štošta, ali na kraju sve glavnom sve svede na iste stvari. Na pravo da rade u humanim uslovima, da za to budu plaćeni, da ne budu tretirani kao robovi. Imaju Francuzi razvijenu svest o tome šta je im kao ljudima pripada. Samo što do sada nismo imali tako čestu priliku da među “protestantima” vidimo i jedno ovako bogato lice. Hatem ben Arfa je tužio Pari Sen Žermen i traži odštetu u visini od 7.000.000 do 8.000.000 evra!

Tužba je, saznaje Radio Monte Karlo, podneta Sudu za radno pravo kakvi postoje u svakom francuskom arondismanu, a sadašnji fudbaler Rena se žali zbog toga što ga je predsednik Naser al Kelaifi u saradnji sa tadašnjim trenerom Unajom Emerijem izbacio iz tima još aprila 2017, sve dok juna 2018. nije otišao sa Parka prinčeva.

Izabrane vesti

RMC navodi da Ben Arfa između ostalog potražuje 100.000 evra koliko je klub trebalo da mu isplati na osnovu “etičke premije” koju bi aktivirao da je decembra 2017. otputovao na jedan marketinški događaj u Kataru. Ben Arfa nije otputovao, ali je priložio svedočanstvo o bolesti koje mu u Parizu nisu prihvatili.

Veći deo tužbe od nekih 50 stranica se ipak svodi na novac koji je izgubio zato što 15 meseci nije igrao. Prema saznanjima RMC-a, Ben Arfin advokat Žan-Žak Bertrand je u obzir uzeo njegovu prvu sezonu na Parku prinčeva (23 utakmice u Ligi 1, tri u Ligi šampiona i još poneka u kupu) i računao koliko je Hatem izgubio zbog toga što nije mogao da aktivira ostale bonuse iz ugovora. One koji su se odnosili na broj odigranih utakmica, datih golova…

Smatraju Ben Arfini advokati da suspeznija njihovog klijenta nije ni u kakvoj vezi sa sportskim razlozima, već da je u pitanju klasična diskriminacija. U tužbi se tvrdi da je klub vršio i psihičko zlostavljanje igrača, mada po tom osnovu Hatem simbolički traži samo jedan evro odštete. Ali zato smatra da mu je PSŽ uništio karijeru, iako je izmirio sve obaveze, pa mu obezbedio i uslove da trenira na šta je obavezan prema pravilima međunarodih fudbalskih organizacija.

Presuda se očekuje do kraja 2019. godine, a francuski sudovi su na povrede radnog prava mnogo osetljiviji nego oni u Kataru na koje su navikli vlasnici Pari Sen Žermena.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Hatem Ben Arfa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara