""
""

Hejnkes pecka naslednika: Gvardiola dobro izgleda, lepo se oblači i ima savršen tim

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.13. | 12:36

Bivši trener Bajerna ironično prokomentarisao Španca i istakao da ga je zaboleo poraz od Borusije, jer su to i dalje “njegovi igrači”

Izgubljen meč u Superkupu Nemačke i nije neka velika tragedija. Na kraju, mora i Bajern nekada da izgubi neki trofej. Međutim, kada se to desi onako ubedljivo protiv najvećeg rivala, onda to i nije baš prijatno.

Izabrane vesti

Nije mali broj navijača bavarskog tima kojima je sinoć na um pao Jup Hejnkes dok su gledali kako Borusija razbija ekipu kojoj prošle godine nije mogla ništa i koja je osvojila sve što se može osvojiti. Sinoćnjim porazom u Dortmundu, Pep Gvardiola je na sebe navukao mnogo više pažnje, ranije nego što je to bilo ko očekivao. Već se spekuliše da bi Gvardiola mogao da upropasti ono što je stvorio Hejnkes i da njegova tiki-taka vizija ne može da prođe u Minhenu, jer je primetno da Bavarci ne igraju više onako konkretno kao kod Hejnkesa.

Hejnkes je sinoćnji meč gledao u studiju ZDF televizije i kada je zamoljen da prokomenatriše nešto o Gvardioli, sarkastično je rekao.
“Nikad nisam trenirao toliko savršenu ekipu, sastav toliko posvećen uspehu. Naravno da mi ovaj poraz nije zabavan: ipak su to moji momci. Mogu reći da tim nije daleko od top-izdanja. Gvardiola? Izgleda dobro, lepo je obučen. I pri tome ima savršen tim. Oni i bez trenera mogu da osvoje sve. Šta bi uopšte moglo da pođe po zlu?”, ironično se zapitao Hejnkes.

On i dalje ne žali što se povukao u penziju…
“U određenom trenutku morate da se odlučite na povlačenje u penziju. To je ono što sam ja učinio. Bitno je ostati hladnokrvan na događanja oko vas. Mislim da sam i u tome uspeo. Gledaću početak nove bundesligaške sezone udobno smešten u dnevnoj sobi”, istakao je Hejnkes.   

(FOTO:www.fcbayern.telekom.de )


tagovi

Bajern MinhenEvropaJup HejnkesNemackaPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara