"Inijesta"
"Inijesta"

Herardo Martino pravi je Tata, s njim Barselona ka tituli korača! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.11.13. | 17:47

Katalonski gigant samouvereno "granatirao" Granadu - 4:0

InijestaLionel Mesi ne igra do kraja godine? Nikakav problem za igrače Barselone, koji bez problema gaze ka novoj tituli! Puleni Herarda Martina dočekali su Granadu na prepunom stadionu Kamp Nou i ispratili ih sa pokerom golova u mreži - 4:0.

Gosti iz Andaluzije bili su pretnja samo tokom prvog dela prvog poluvremena, a onda kao da je terenu postojala samo Barselona. 

Izabrane vesti

Na prvi pogodak čekalo se svega 20 minuta, a onda je Pape Dijakite zakasnio sa reakcijom, skrivio penal i domaćinu dao šansu da sa bele tačke dođe do vođstva. Loptu je samouvereno uzeo Andres Inijesta, koji je bez problema smestio iza leđa golmana Fernandeza za 1:0. Interesantno, to je bio prvi Inijestin pogodak sa penala za Barselonu.

Do kraja poluvremena gosti su još jednom "počastili" rivala iz Katalonije. Fran Riko je, poput kolege Dijakitea zakasnio sa reakcijom i napravio novi penal, a ovog puta ulogu egzekutora preuzeo je Sesk Fabregas. Španski reprezentativac je, naravno, bio precizan i tako duplirao prednost svog tima. Baš kao i Inijesta i Fabregas je postigao svoj prvi pogodak za Barsu sa bele tačke, a zanimljivo, ovo je prvi put još od 19. novembra 1994. godine da je Barseloni dosuđeno dva penala u istom poluvremenu.

U drugom delu igre stvari su, manje-više ostale nepromenjene. Jedina razlika u odnosu na prvih 45 minuta bilo je to što je Itura zbog dva žuta kartona morao da napusti igru nešto ranije, a ponovo su navijači mogli da vide dva pogotka. 

Prvi je pao u 71. minutu, kada je Aleksis Sančez ostao sam ispred Fernandeza i mirno usmerio loptu u gol. 

Tačku na ovu utakmicu stavio je Pedro u samom finišu meča, kada odlično iskoristio asistenciju Fabregasa i tik uz desnu stativu poslao loptu za konačnih 4:0.

Barselona se nalazi na prvom mestu sa 40 bodova, dok je Granada na desetoj poziciji sa 17.

PRIMERA – 14. kolo

Petak:

Valjadolid – Osasuna 0:1 (0:0)

/Ojer 84/

Subota:

Barselona - Granada 4:0 (2:0)
/Inijesta 20, Fabregas 40, Sančez 71, Pedro 90/

18.00: Real Sosijedad - Selta
20.00: Almerija - Real Madrid
22.00: Atletiko Madrid - Hetafe

Nedelja:

12.00: Levante - Viljareal
17.00: Rajo Valjekano - Espanjol
19.00: Elče - Valensija
21.00: Sevilja - Betis

Ponedeljak:

22.00: Malaga - Atletik Bilbao

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksis SančezAndres InijestaEvropaGranadaHerardo MartinoPedroPrimeraSesk FabregasŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara