""
""

Heroj Brejdi: Pogubio sam se!

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.06.16. | 23:57

"Čeka nas Francuska, radi se o vrhunskoj ekipi. Držimo se zajedno, kao ekipa. Ako budemo igrali kao večeras možemo svakom rivalu da zadamo udarac“, poručio je fudbaler Noriča

Republika Irska prvi put u istoriji igraće nokaut fazu prvenstva Evrope, a navijači selekcije sa Smaragdnog ostrva večeras slave Robija Brejdija. Strelac pobedonosnog gola protiv Italije (1:0) priznao je posle trijumfa da “ne zna gde se nalazi“. A, da dodamo, pivo u tom trenutku još nije bilo otvoreno u svlačionici Iraca.
“Pogubio sam se kod gola i posle prilikom slavlja. Šta da radim. Ovo sanja svaki fudabler. Ovo je noć ponosa za celu ekipu. I pre gola smo imali neke dobre šanse. Veliki je ovo trenutak za irski fudbal“, rekao je Brejdi novinarima posle meča u Lilu.

Izabrane vesti

Irci su ovom pobedom obezbedili treće mesto, a bez plasmana u osminu finala ostali su Šveđani koji su večeras izgubili od Belgije.
“Neverovatan je osećaj kad pogledam oko sebe i vidim šta ovaj uspeh znači navijačima. Sanjao sam o ovome svaki dan kad sam bio klinac – da postignem ovako važan gol, a da me sa tribina gleda porodica“, kazao je Brejdi.

Irsku u osmini finala očekuje duel sa Francuskom, ekipom koja ju je pobedila u baražu za Mundijalu 2010. godine i to posle čuvenog igranja rukom Tijerija Anrija.
“Ostvarili smo fanstatične rezultate na putu do ovde. To traje već dve godine. Čeka nas Francuska, radi se o vrhunskoj ekipi. Držimo se zajedno, kao ekipa. Ako budemo igrali kao večeras možemo svakom rivalu da zadamo udarac“, poručio je fudbaler Noriča.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Robi Brejdireprezentativni fudbalreprezentacija IrskeIrskaEvropaEuro2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara