""
""

Herojski podvig Bazela sa igračem manje uz pomoć huligana i kraj Salcburgove bajke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.03.14. | 23:27

Švajcarski navijači divljali i prekinuli meč na 10 minuta, posle čega je usledio neverovatan preokret njihovog tima i plasman u četvrtfinale Lige Evrope

Imao je Salcburg na tanjiru četvrtfinale Lige Evrope, ali je sve urpskao i Bazel je herojskim podvigom i pobedom od 2:1 preokrenuo meč u Austriji i plasirao se među osam najboljih. Prekid koji su izazvali navijači Bazela na stadionu u Salcburgu je očigledno uticao da se poptuno preokrene raspoloženje u obe ekipe i Šavjcarci su to bolje iskoristili. Pobedom od 2:1 sa igračem manje su uspeli da ponove rezultat iz prošle sezone, kada su dogurali do polufinala ovog takmičenja.

Izabrane vesti

Salcburg je u neverovatnoj formi dočekao revanš sa komšijama iz Švajcarske i važio je za favorita s obzirom na seriju od 18 mečeva bez poraza u kojoj su ostvarili čak 17 pobeda uz onaj remi sa Bazelom prošlog četvrtka.

I sve je dobro krenulo po Red Bulovu fudbalsku mašineriju. Bazel je već u devetom minutu ostao sa igarčem manje posle žestokog starta Mareka Suhija na Salcburgovog napadača Alana koji je na svu sreću prošao bez povrede.

Kada je Sorijano u 22. minutu pogodio posle lepe asistencije Kampla, niko nije ni slutio da u Švajcarcima ima snage za preokret.

U 30. minutu grupa od oko 800 gostujućih navijača je počela da baca dimne bombe, upaljače i ostale predmete na teren i pošto igrači Salcburga nisu mogli da izvedu korner pored tribine sa Bazelovim navijačima, sudija Grafe je prekinuo meč na 10 minuta dok se situacija nije smirila.

Prekid je očigledno odgovarao gostujućim fudbalerima koji su se konsolidovali i sa igračema manje uspeli da režiraju herojski preokret. Veteran i kapiten Marko Štreler je u svom stilu posle kornera nadskočio dvojicu domaćih fudbalera i udarcem glavom doneo izjednačenje koje je goste potpuno vratilo u igru, a odlučujuči pogodak je bio delo Argentinca Gastona Saura. Opet je korner bio koban po Austrijance. Golman Gulači je pogrešio u proceni i promašio loptu. Najsnalažljiviji je bio Sauro koji je iskoristio poklon i pogodio mrežu dok je Gulači ležao zna zemlji.

Do kraja meča, golman Bazela Jan Zomer je sa nekoliko fantastičnih intervencija sačuvao mrežu gostiju i odbranio trijumf švajcarskog šampiona.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (revanši):

Anži - AZ Alkmar 0:0  - prvi meč 0:1

Plzenj – Lion 2:1 (0:1)  - prvi meč 1:4
/Kolar 60, Tecl 62 – Gomis 45+3/

Valensija – Ludogorec 1:0 (0:0) - prvi meč 3:0
/Alkaser 59/

Benfika – Totenhem 2:2 (1:0) - prvi meč 3:1
/Garaj 34, Lima 90+3 – Čadli 78, 79/

Fjorentina – Juventus 0:1 (0:0) - prvi meč 1:1
/Pirlo 71/

Napoli – Porto 2:2 (1:0) - prvi meč 0:1
/Pandev 21, Zapata 90+2 - Gilas 69, Kvarežma 76/

Salcburg - Bazel 1:2 (1:0) - prvi meč 0:0
/Sorijano 22 - Štreler 51, Sauro 60/

Betis - Sevilja 0:2 (0:1) - penalima 3:4 - prvi meč 2:0 
/Rekes 20, Baka 75/

(FOTO: Action images)


tagovi

Švajcarska 1Red Bul SalcburgMarko ŠtrelerLiga EvropeEvropaDžonatan SorijanoBazelAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara