""
""

Herta proba Ronalda iz Osme nemačke lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.10.16. | 20:11

Mladi Brazilac iz nežerazrednog nemačkog kluba pokušava da se dokaže na treninzima bundesligaša

Brazilac Ronaldo Melo Kavalkante (19), fudbaler nemačkog osmoligaša zanimljivog imena Klub Italija, stigao je u ovoj reprezentativnoj pauzi na probu u redove berlinske Herte. Mladi univerzalac, koji može da igra levog beka, oba krila, ali i u špicu, smatra da je spreman za profesionalni fudbal, pa će probati da se nametne šefu stručnog štaba tima iz Berlina Mađaru Palu Dardaiju.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Ronalda su čelnici Herte primetili početkom septembra na prijateljskom meču sa Klubom Italija, koji je drugoplasirani tim u Bundesligi dobio sa čak 12:0.
“Mnoge naše igrače je oduševio na tom meču. Sve je manje fudbalera koji dolaze na probu u poslednje vreme, pa zašto da ga ne probamo”, kaže pomoćni trener Herte Maks Vidmajer.

“Voleo bih da se izborim za ugovor u Herti, ali nije lako”, komentar je Ronalda na celu situaciju.

Ipak, u Herti žele da ga ohrabre, a to ne krije nisam trener Dardai koji je za sada oduševljen Brazilcem.
“Posle utakmice na kojoj sam ga video pričao sam i sa njegovim trenerom Tomasom Heslerom. Vidi se da Ronaldo ima dobre pokrete, i nisam video razliku u odnosu na sedam rangova niže gde on trnutno igra”, istakao je Dardai.

Svakako ohrabrujuće vesti za Brazilca, a ko zna, možda uskoro dobijemo još jednu sportsku bajku koja će pokazati da je tanka linija između amaterskog i profesionalnog fudbala.

(FOTO: www.herthabsc.de)


tagovi

HertaNemackaPal DardaiProbaRonaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara