""
""

Hoćeš, hoćeš Mangala

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.16. | 11:07

Francuz mora na pozajmicu u Valensiju

Prošlog leta nije hteo da bude deo transfera za Nikolasa Otamendija iz Valensije, ali ovog leta mora da se preseli na Mestalju. Elijakim Mangala ide na pozajmicu u redove Slepih miševa, a posao će biti kompletiran do večeras.

Izabrane vesti

Njegov menadžer Žorž Mendes i direktor Valensije Hesus Garsija Pitarh sastančili su juče popodne, a iz kombinacije menadžerskog kluba i menadžerskog igrača nije moglo da se izrodi ništa drugo nego transfer. Mangali treba klub, nakon što je dobio nogu od Pepa Gvardiole, dok Valensiji nedostaje štoper jer je otišao Škodran Mustafi u Arsenal, a sa dovođenjem Ezekijela Garaja iz Zenita ne ide sve baš kako su planirali.

Mangala je u ovom prelaznom roku imao ponude Porta, Totenhema, Napolija i Milana, svi su ga hteli na pozajmicu, ali je na kraju završio na Mestalji. Uz pozajmicu postoji mogućnost da bude otkupljen na kraju sledeće sezone, a jedno je sigurno, eventualno obeštećenje će iznositi mnogo manje od 30.500.000 evra, koliko je Siti platio Portu za Mangalu u leto 2014.

Čim završe transfer francuskog reprezentativca, na Mestalji se odmah okreću ka Ezekijelu Garaju. Argentinac je projektovan da bude novi Fabijan Ajala, ali je problem oko para jer Zenit po pobičaju opasno tvrdi pazar i traži čak 25.000.000 evra.

To ne bi smeo da bude problem za Valensiju koja je Mustafija sinoć prodala Arsenalu za 41.000.000, jedino da pare nisu završile na računima menadžera, umesto na računu kluba, koji je odavno poznat kao neko ko nema nijednog svog igrača u vlasništvu.  

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

ValensijaTransferiŠpanijaPrimeraPremijer ligaMančester Sitiletnji prelazni rok 2016EngleskaElijakim Mangala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara