""
""

Hodžson šokirao novinare: Ljudi, šta ja radim ovde?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.16. | 17:52

"Pretpostavljam da neko mora da preuzme krivicu i sve otrovne strele i kritike koje će da budu upućene", rekao je odlazeći selektor Engleske

Roj Hodžson od ponedeljka uveče nije selektor fudbalske reprezentacije Engleske posle poraza od Islanda u osmini finala prvenstva Evrope. Dan kasnije morao je da se suoči sa predstavnicima ostrvskih medija, a takvi “sastanci“ često umeju da budu pravo minsko polje.

Izabrane vesti

Stari lisac iz Krojdona, svakako nije najbolji trener na svetu, ali je uspeo uvodnim izlaganjem u trening kampu Šantili da iznenadi engleske novinare.
"Ne znam šta radim ovde uopšte! Mislio sam da je moje sinoćnje saopštenje bilo dovoljno“, bilo je prvo što je Hodžson rekao predstavnicima medija.

Potom je dao i objašnjenje ovakvog stava koji je u prvom trenutku iznenadio sve prisutne.
“Više nisam selektor Engleske. Moje vreme je prošlo, ali svi su mi rekli da je važno da se pojavim na konferenciji jer navijači i dalje boli poraz od Islanda. Pretpostavljam da neko mora da preuzme krivicu i sve otrovne strele i kritike koje će da budu upućene“, kazao je 68-godišnji trener.

Novinari su onda pitali i prisutnog izvršnog direktora engleskog saveza da li je Hodžson nateran da dođe na konferenciju, ali je umesto njega odgovor da iskusni stručnjak.
“Ne, izvinite, nije me niko naterao da dođem. Samo sam hteo da pokažem svim prisutnima u prostoriji da se ne plašim suočavanja sa medijima“.

On je ponovio da uopšte nije mogao da pretpostavi da će Engleska biti eliminisana, uz dužno poštovanje prema kvalitetima Islanda.
“Veoma sam razočaran. Nisam ovo očekivao. Ništa iz prve tri utakmice nije ukazivalo da ćemo u osmini finala odigrati onako loše. Ne možete samo da izađete na teren. Tako može da vas pobedi i slabija ekipa, a ne Island koji je igrao veoma organizovano. Još se oporavljam od poraza“, priznao je on.

Hodžson je negirao da je imao sukob sa igračima i naveo da veruje kako će većina iz ove selekcije da napreduje u budućnosti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Roj Hodžsonreprezentativni fudbalreprezentacija EngleskeEvropaEuro2016Engleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara