"DEJVIS ZAKUCAO HOKSE"
"DEJVIS ZAKUCAO HOKSE"

Hoksi napokon poraženi, Šarlot gura i bez Kembe, Memfis penicilin za Sanse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.02.15. | 08:55

Tripl-dabl Rasela Vestbruka, deseti u karijeri, predvodio Oklahomu bez ozleđenog Durenta...

DEJVIS ZAKUCAO HOKSEKlivlend je sa pola snage savladao Filadelfiju, Oklahoma se prošetala protiv Orlanda, dok je i Dalas, bez većih problema, nadigrao Minesotu. Šarlot je iznenadio Vizardse u Vašingtonu, Klipersi su pali u Bruklinu, dok su u napadački očajnoj utakmici, Milvoki Baksi bili bolji od Toronto Reptorsa. Neko je konačno zaustavio Atlantu, to su posle 19 uzastopnih pobeda bili Nju Orleans Pelikansi. U derbiju večeri, Memfis je u dramatičnoj završnici bio bolji od Finiks Sansa.

Biće gusto na Istoku kada su u pitanju poslednja dva mesta koja vode u plej-of. Majami i Šarlot trenutno drže pozicije broj 7 i 8, a za petama su im Bruklin i Detroit. Svaka pobeda protiv favorita biće zlata vredna, kao sinoćna Šarlota protiv Vašingtona. Bez Kembe Vokera, Šarlot je izvukao pobedu na jednom od najtežih gostovanja u ligi, najviše zahvaljujući dobrim partijama Ala Džefersona (18p, 12sk) i Majkla Kid-Gilkrista (13p, 13sk).

Izabrane vesti

Bruklin Netsi su upisali veliku pobedu protiv favorizovanih Klipersa iza sjajnih partija Bruka Lopeza, Džoa Džonsona i Derona Vilijamsa, trojca koji je bio predviđen da nosi ovaj tim u borbama za titulu, a sada su čak Lopez i Deron završili kao rezerve. Ipak, kada imaju motiv protiv jačih timova, neretko pokažu svoj puni potencijal. Klipersima nije pomogla ni strašna partija Deandrea Džordana koji je upisao 22 poena i 20 skokova.

Bila je potrebna vanserijska partija kako bi neko savladao Atlanta Hokse, a Entoni Dejvis je odigrao baš tako - vanserijski. Za 34 minuta na terenu, 29 poena i 13 skokova, pa je tako mladi krilni centar izgurao svoj tim do velike pobede nad Hoksima, zajedno sa Tajrikom Evansom koji je takođe imao dabl-dabl učinak od 15 poena i 12 asistencija.

Oklahoma je dočekala Orlando, a u taboru Grmljavine su verovali da mogu bez ozleđenog Duranta i bili su u pravu. Rasel Vestbruk je zabeležio 10. tripl-dabl u karijeri sa 25 poena, 11 skokova i 14 asistencija, uz još četiri ukradene lopte, te tako praktično sam razbio tim sa Floride.

Nikola Peković nije odigrao kako ume, svega osam poena i 10 skokova u porazu od Dalasa. Mavse su predvodili Monta Elis i Čendler Parsons, dok je u dresu Vulvsa najefikasniji bio Kevin Martin.

Derbi večeri se odigrao u Arizoni između Finiksa i Memfisa. Grizlisi su imali najbolji skor u duelima sa plej-of ekipama sa Zapada, a tako je ostalo i posle Sansa. Vodili su domaći sedam poena razlike kada je na satu bilo manje od dva minuta do kraja, ali su se Zek Rendolf i Džef Grin, a najviše granitna odbrana, postarali da Memfis izbori novu pobedu protiv direktnih konkurenata.

NBA:

Klivlend - Filadelfija 97:84
/Irving 24 - Kovington, Grent 18/

Vašington - Šarlot 88:92
/Bil 18 - Džeferson, Roberts 18/

Bruklin - LA Klipers 102:100
/Lopez 24 - Džordan 22/

Toronto - Milvoki 75:82
/Derouzan 16 - Midlton 25/

Nju Orleans - Atlanta 115:100
/Dejvis 29 - Tig 21/

Oklahoma - Orlando 104:97
/Vestbruk 25 - Oladipo 22/

Dalas - Minesota 100:94
/Elis 23 - Martin 19/

Finiks - Memfis 101:102
/Tomas 24 - Konli 23/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rasel VestbrukNju Orleans PelikansNBA ligaMemfis GrizlisFiniks SansEntoni DejvisDeandre DžordanAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara