""
""

Hrabri Bazel završio kao 15. Anćelotijeva recka, Liverpulu bod u Bugarskoj i nož pod grlom na Enfildu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.11.14. | 22:41

Real nastavio niz pobeda i perfektan skor u Ligui šampiona, Ludogorec zasluženo do boda protiv Redsa koji moraju da savladaju Bazel u direktnom duelu za plasman u osminu finala

Bazel je pokazao da nije mačiji kašalj, pružio je žestok otpor, ali Real je trenutno nezaustavljiv! Kraljevići su savladali švajcarskog prvaka sa 1:0 i jedina su ekipa koja grupnu fazu takmičenja može da zavšri sa svih šest pobeda.Ostalo je još samo da u Madridu uzmu mreu i Ludogorecu...

Izabrane vesti

Madridska mašinerija je upisala i 15. uzastopnu pobedu u svom takmičenjima, a Karlo Anćeloti je stao uz rame legendi Munjozu i prethodniku Murinju koji su do večeras bili rekorderi po broju uzastopnih pobeda. Najbolji Reala ikada? Sve češće se priča o tome, ako savladaju Malagu narednog vikenda definitivno će ih istorija pamtiti kao generaciju koja je pobedila u najviše utakmica zaredom.

Anćelčoti je odsustvo Modrića zakrpio svojim omiljenim džokerom ove sezone - Iskom. Mladi Španac majstorski koristi svaku šansu koja mu se ukazuje ove sezone zbog povreda saigrača. Sa Iskom i Hamesom u veznom redu, te atomskim trilingom Bejl - Kristijano - Benzema, bio je to najofanzvniji mogući Real. Verovatno onaj iz snova Florentina Pereza.

Međutim, arsenal kraljkevskog nije pucao kao što se očekivalo. Bazel se junački isprsio pred prvakom Evrope i bez straha se upustio u borbu sa Madriđanima. Real je diktirao tempo, ali jedini put kad je lopta završila u mreži Bazela bilo je to u 35. minutu kada je Benzema servirao loptu na taci na Kristijana Ronalda kojem je ostao lakši deo zadatka da pogodi gol sa nekoliko metara. Zanimljivo, tandem Benzema - Ronaldo najbolje funkcioniše kada su im primarne uloge zamenjene. Benzemi je ovo deseta asistencija računajući ovu i prošlu sezonu u Ligi šampiona po čemu mu nema ravnog. Ronaldu je ovo bio 20. gol u elitnom takmičenju računajući i prošlu sezonu. Takođe je rekorder.

Drugo poluvreme je bilo sadržajnije. Ronaldo je pretio, Bejl uzdrmao prečku, dok je Navas fantastičnom intervencijom sprečio tinejdžera Emboloa da donese Bazelu izjednačenje. Na kraju, mukom zaslužen trijumf Reala i sjajno izdanje Bazela koji pokazuje da zaslužuje mesto među najboljim klubovima Evrope.

Bazel - Real Madrid 0:1 (0:1)
/Ronaldo 35/

Stadion: Sent Jakob Park
Sudija Milorad Mažić (Srbija)

Bazel (4-3-2-1): Vaclik - F. Degen (od 76. Hamudi), Šar, Suhi, Safari - F. Fraj (od 83. Dijaz), Zufi (od 87. Kakitani), Elnenji - Gonzales, Gaši - Embolo

Real Madrid (4-2-3-1): Navas - Arbeloa, Ramos, Varan, Koentrao - Isko (od 90+3 Naćo), Kros - Hames Rodrigez (od 89. Marselo), Bejl, Kristijano Ronaldo - Benzema (od 71. Iljaramendi)

Bazel sada ima dva boda više od Liverpula koji je remizirao u Bugarskoj protiv Ludogoreca - 2:2. Ipak, zahvaljujući pobedi Reala, Redsima večerašnji duel protiv Ludogoreca nije bio od presudnog značaja jer im u svakoj kombinaciji za plasman u osminu finala „igra“ samo pobeda nad Bazelom u poslednjem kolu na Enfildu. Ukoliko žele dalje, moraju da savladaju Švajcarce i da na mala vrata uđu među 16 najboljih.

Međutim, kako igraju i kakve partije pružaju retko ko će se kladiti na njih protiv Bazela. I večeras su razočarali. Bili su na pragu pobede u Bugarskoj, ali bi bilo nezasluženo da su je ostvarili. Hrabri Ludogorec je potpuno zasluženo osvojio bod i donekle naplatio Liverpulu za onu pobedu Engleza u prvom meču na Enfildu kada takođe nisu nadigrali Bugare.

Očajna odbrana Liverpula nastavlja da čašćava šakom i kapom. Večeras je prvu „turu okrenuo“ golman Simon Minjole čija velika greška u trećem minutu je prethodila golu Abaloa. Ipak, četa Brendana Rodžersa je uspela da se oporavi od šoka i do odlaska na poluvreme preokrene rezultat. Prvo je Riki Lambert uz mnogo sreće izjednačio zahvaljujući lošoj intervenciji Mocija i tako opravdao poverenje Rodžersa. Potom je i Džordan Henderson krunisao prelepu asistenciju Sterlinga.

Ipak, mora se istaći da je Ludogorec bio makar ravnopravan, ako ne i bolji rival. Više su pretili, bili konkretniji i imaju za čim da žale. Pogotovo zbog prvog poluvremena. Za hrabro izdanje su nagrađeni u 88. minutu kada je Terzijev doneo izjednačenje. Naravno, defanzivna linija Liverpula je opet kumovala primljenom golu...

Real u poslednjem kolu dočekuje Ludogorec za nastavak perfektnog niza. Bugari bi ako kojim čudom ostanu neporaženi imali šanse da se plasiraju u Ligu Evrope. Ipak, mnogo zanimljivije će biti na Enfildu gde će Liverpulu biti nož pod grlom u sudaru sa Bazelom. 

Ludogorec - Liverpul 2:2 (1:2)

/Abalo 3, Terzijev 88 - Lambert 7, Henderson 37

Stadion: Vasil Levski
Sudija: Antonio Mateu (Španija)

Ludogorec (4-2-3-1): Stojanov – Žunior, Moci, Terzijev, Minev – Espinjo (od 81. Junes), Dijakov – Aleksandrov (od 72. Vanderson), Marselinjo, Misiđan – Abalo (od 69. Kuišada)

Liverpul (4-2-3-1): Minjole – Mankiljo, Škrtel, Ture, Džonson – Lukas, Alen – Henderson, Džerard, Sterling (od 82. Moreno) – Lambert

(FOTO: Action images)

tagovi

BazelEngleskaEvropaKarlo AnćelotiKristijano RonaldoLiga šampionaLiverpulLudogorecReal MadridRiki LambertSimon MinjoleŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara