""
""

Hrvatska mora na Mundijal! Kada napadne iz svih oružja, ni grčkoj dekadenciji nema spasa... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.17. | 22:40

Švajcarci pobedili u Severnoj Irskoj

U veznom redu Modrić, Rakitić, Brozović, u napadu Perišić, Kramarić i Kalinić. Čak i bez povrešenog Mandžukića, previše napadačkog fudbala za jednu limitiranu Grčku koja je došla da se brani. Hrvatska je zapucala iz svih oružja i do nogu potukla Grčku u prvom meču baraža za plasman na Mundijal u Rusisji - 4:1.

Izabrane vesti

Grki plan je bio da se brane i oslone na svoje defanzivne atribute, štopere Papadopulosa i Papastatopulosa, nekolicinu defanzivno orijentisnih igrača... Ali plan je trajao tek nešto više od 10. minuta. Golman Karnezis je očajnim prijemom lopte častio Hrvatsku penalom koji je Modrić u 13. minutu pretvorio u vođstvo i sve posle toga je bila demonstracija sile i hrvatskog kvaliteta nad Grcima koji nemaju dovoljno municije da jure rezultat protiv ovako dobrog rivala.

Sevalo je sa svih strana pred grčkim golom, ofanzivni bekovi Strinić i Vrsaljko su razbili bokove rivala i snadbevali svoje napadače upotrebljivim loptama, dok je Modrić majstorski dirigovao igrom Kockastih. Posle prodora i centaršuta Strinića, Kalinić je pravom reakcijom na petercu duplirao prednost Hrvatske u 19. minutu i domaći tim je sa sjajnim rezultatom mogao maksimalno da se razmahne.

Ni gol Sokratisa posle kornera nije uspeo da poremeti Hrvate i oživi Grke. Vrsaljko je u 33. minutu prošao po desnoj strani, novi sjajan centaršut i ovoga puta Perišić se poklonio za 3:1 posle 33 minuta igre. Tek što je počelo drugo poluvreme, nova asistencija Vrsaljka za Kramarića i konačnih 4:1 kojima je Hrvatska zakoračila na Mundijal. Gde joj, objektivno i jeste mesto jer je večeras pokazala koliko je bolja ekipa od Grčke.

A veliki posao u prvom duelu plej-ofa je završio još jedan favorit  - Švajcarska. Ekipa Vladimira Petkovića je u gostima savladala severnu Irsku sa 1:0 golom Rikarda Rodrigeza iz penala i na svom terenu u revanšu ima zicer da overi plasman na Mundijal. Doduše, penal je bio sporan jer je sudija preoštro procenio da je Kori Evans igrao rukom u svom šesanestercu, a situacija nije bila baš tako čista. Borbeni, ali ne baš talentovani Ostrvljani nisu uputili nijedan šut u okvir gola za 90 i kusur minuta, tako da su Švajcarci ipak zasluženo osvojili ceo plen.

Hrvatska i Švajcarska su obavili veliki deo posla, revanši bi trebalo da budu formalnost, a po svemu prikazanom do sada su i zaslužili da se sledećeg leta nađu na najvećoj smotri svetskog fudbala.  

PAROVI EVROPSKIH BARAŽA:

Četvrtak:

Severna Irska - Švajcarska 0:1 (0:0)
/Rodrigez 58 penal/ 

Hrvatska - Grčka 4:1 (3:1)
/Modrić 13 penal, Kalinić 19, Perišić 33, Kramarić 48 - Papastatopulos 30/

Petak:

20.45: (3,20) Švedska (3,00) Italija (2,45)

Subota:

20.45: (1,80) Danska (3,40) Irska (5,00)

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrej KramarićGrčkaHrvatskaIvan PerišićLuka ModrićNikola Kalinićreprezentacija Grčkereprezentacija Hrvatskereprezentacija Severne Irskereprezentacija Švajcarskereprezentativni fudbalŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara