"Trenutak odluke"
"Trenutak odluke"

Hrvatska pobedila - jedva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.09.17. | 16:03

Da nije bilo Domagoja Vide...

Trenutak odlukeIzvuče se Hrvatska. I sačuva prvo mesto na tabeli Grupe I mundijalskih kvalifikacija. Vatreni su daleko teže nego što se očekivalo došli do tri boda i zadržali objektivne šanse da se plasiraju na peto Prvenstvo sveta otkako se raspala velika Jugoslavija.

Kad nisu mogli napadači - a igrali su Mandžukić, Perišić, Kalinić i Kramarić - gol vredan tri boda u danas nastavljenom meču protiv samoproglašene Republike Kosovo dao je štoper. Domagoj Vida je u 74. minutu ostao zaboravljen u petercu gostiju i trazejm glavom reagovao na centaršut Luke Modrića - 1:0.

Izabrane vesti

Na taj način selekcija Anta Čačića rešila je rebus i mada se prethodno nije pretrgla u stvaranju šansi (dve prilike Perišića i jedna Pivarića), a kamoli u smislenoj igri (za šta opravdanje ima u katastrofalnom terenu) stigla do trijumfa u meču prekinutom u sobutu veče, zbog potopljenog igrališta na stadionu „Maksimir“. Danas se igralo od 22. minuta i za domaćina je najbitnije da, iako nije blistao, i dalje vodi trku.

Hrvatima je ovo bila peta pobeda u kvalifikacijama, 5. septembra gostiju Turskoj u Eskišehiru, dok u oktobru igraju sa Finskom u Osijeku, a takmičenje završavaju derbi susretom sa trenutno druplasiranom Ukrajinom, 10. oktrobra u Kijevu. Po svemu sudeći na tom meču biće rešeno ko direktno ide na završni turnir u Rusiju.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL, GRUPA I

Finska - Island (1:0)
/Ring 8/

Hrvatska - Kosovo (Srbija) 1:0 (0:0)
/Vida 74/

Ukrajina - Turska 2:0 (2:0)
/Jarmolenko 18, 42/

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

Domagoj VidaEvropaHrvatskakvalifikacije za sp 2018međunarodni fudbalreprezentacija Hrvatskereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara