Hrvatska sa drugim timom do savršenog učinka, Perišić brži od sudije

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.06.18. | 21:52

Islanđani se ispromašivali, Hrvati demonstrirali kvalitet još jednom

Hrvatska igra ozbiljan fudbal! Ekipe Zlatka Dalića u Rostovu je savladala Island sa 2:1 u trećem kolu i sa besprekornim učinkom završila takmičenje u D grupi. Hrvate sada u osmini finala očekuje duel sa selekcijom Danske.

Pobedu Hrvatskoj doneo je Ivan Perišić i to golom u 90. minutu dok su još Islanđani imali teoretsku šansu da se domognu osmine finala.

Izabrane vesti

Nije Hrvatima predstavljala problem ni činjenica da je igrala sa maltene drugim timom, osim, naravno, Luke Modrića, koji je i večeras bio motor koji pokreće ekipu.

Kockasti su takmičenje u grupi završili sa tri pobede, devet postignutih i samo jednim primljenim golom, što je podatak koji svakako može da raduje njihov stručni štab uoči nokaut faze. 

Navaljivali su Islanđani na gol Hrvatske poput vikinških hordi, ali nikako nisu uspevali da probiju bedem. Pogotovo su u završnici prvog poluvremena Skandinavci imali dobre prilike za gol.

U 41. minutu je Gilfi Sigurdson uposlio Alfreda Finbogasona, ali je ovaj zatresao mrežu samo u spoljnom delu. A u prvom minutu sudijske nadoknade posle udarca Bjarnasona jedan od hrvatskih fudbalera zaustavio je na gol liniji.

Već u sledećem napadu pretila je nova opasnost po Hrvate – Aron Gunarson je gađao sa ivice kaznenog prostora, ali se Lovre Kalinić istakao novom paradom.

Prvu ozbiljniju priliku na meču Hrvatska je imala u 52. minutu preko Milana Badelja, ali je tada došao red na islandskog golmana Hanesa Haraldsona da se istakne.

Ipak, samo minut kasnije Haraldson nije imao šanse da odbrani drop kik udarac Badelja koji je naleteo iz drugog plana i doneo veliku radost hrvatskim navijačima.

Ni primljeni gol nije obeshrabrio Islanđane, a u 55. minutu je Sverir Ingason raspalio po lopti i dobrano uzdrmao prečku. U 73. minutu Bjarnason se u kaznenom prostoru oslobodio čuvara, ali je šutirao pored stative.

I onda u 76. minutu Island je konačno došao do izjednačenja, a svemu je prethodilo igranje rukom Dejana Lovrena u šesnaestercu. Siguran sa bele tačke bio je Gilfi Sigurdson.

To je probudilo nadu navijačima Islanda, ali do kraja utakmice u Rostovu njihova ekipa nije stvorila nijednu ozbiljnu priliku. A kazna je stigla u 90. minutu kada je Perišić iskoristio grešku protivničke odbrane i postavio konačan rezultat.

ISLAND – HRVATSKA 1:2 (0:0)
/G. Sigurdson 76 - Badelj 53, Perišić 90/

Stadion: Rostov arena
Kapacitet: 43.472
Sudija: Lahoz (Španija)

Island (4-2-3-1): Haldorson – Sevarson, Ingason, R. Sigurdarson (od 70. B. Sigurdarson), Magnuson – Gunarson, Halfredson – Gudmundson, G. Sigurdson, Bjarnason – Finbogason (od 85. Gudmundson).  

Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić – Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić – Modrić (od 64. Bradarić), Badelj – Pjaca (od 70. Lovren), Kovačić (od 81. Rakitić), Perišić – Kramarić.

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Ivan PerišićZlatko DalićMilan BadeljGilfi SigurdsonAlfred Finbogason

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara