""
""

Hrvatska sve preživela, heroj Kramarić za baraž! Plače Ukrajina, ali još više Slovačka... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.17. | 22:26

Island na Mundijalu!

Hrvtatska je sprečila propast i uspela da se plasira u baraž za Mundijal u Rusiji! U meču odluke u kojem su samo pobede igrale obema reprezentacijama, a remi ih ostavljao na poziciji najgoreg drugopasliranog, Hrvatska je preživela pakao Kijeva, ogroman pristak javnosti i pobedom od izborila plasman u plej.of gde će biti nosilac.

Izabrane vesti

Island je prema očekivanjima rutinskom pobedom nad Kosovom overio prvo mesto u grupi i istorisjki plasman na Mundijal gde će biti zemlja sa najmanjom popualcijom u istoriji svetskih prvenstava. Tako se u Kijevu vodila bitka za drugo mesto i baraž. U skoro svim kalkulacijama, nerešen ishod nije odgovarao nijednom timu i zato su morali da jure pobedu. Na kraju, odlučilo je iskustvo i klasa koji su nesumnjivo na strani Kockastih. Ali i promašaji ukrajine u prvom poluvremenu...

Ševčenkova četa će dugo žaliti za prilikama iz prvog poluvremena. Imala ih je barem četiri i bila bolji rival. Šansu utakmice je propustio Konopljanka koji je glavom šutirao pored gola na dodavanje Jarmolenka. Kazna je stigla u drugom poluvremenu.

Luka Modrić je u svom stilu uputio teledirigovanu loptu koju je Kramarić sjajnom reakcijom glavom poslao u mrežu. Gol je pokosio Ukrajinu i pokrenuo meč na vodenicu Hrvata. Rakitić je u 70. minutu majstorski reagovao na dubinsku loptu sa hrvatske polovine i iz prve je prosledio Kramariću na peterac. Napadač Hofenhajma je još jednom reagovao kako treba i sahranio ukrajinske nade.

Pobeda je Hrvatsku pokrenula sa pozicije najgore drugoplasirane ekipe iznad Slovačke. Nesrećni Slovaci su se nadali remiju u Kijevu ili Kardifu kako ne bi završili kao najgora drugopalasirana selekcija, ali se to nije desilo s obzirom da su Irci pobedili Vels. Na tabeli drugoplasiranih, Slovačka je završila kao najslabija. Tačnije, ostaje joj teoretska šansa da Grčka ne pobedi Gibralatar u Atini. Ali znamo da se to neće desiti... Slovaci su najveći gubitnici večeri, iako nisu ni igrali. 

Grupa I

Finska - Turska 2:2 (0:0)
/Arajuri 76, Pohjanpalo 88 - Tosun 57, 83/

Ukrajina - Hrvatska 0:2 (0:0)
/Kramarić 62, 70/

Island - Kosovo 2:0 (1:0)
/Sigurdson 40, Gudmundson 68/


tagovi

Hrvatskakvalifikacije za Mundijal 2018reprezentacija Hrvatskereprezentacija Slovačkereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara