""
""

Hrvatska tragedija protiv Estonije, ludnica u Sočiju sa šest golova - Benteke razbio Ruse, a Buharov brži od pištaljke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.17. | 20:40

Estonija pregazila Kockaste u prijateljskom meču, u Sočiju spektakl i rezultat 3:3, Bosna i Hercegovina lako protiv Albanije

Toliko puta pominjana floskula da „danas svi znaju da igraju fudbal“ sve češće dobija potvrdu u praksi. Gruzija je to pokazala u jednom delu okršaja sa Srbijom, a Hrvatska je na svojoj koži osetila u Talinu. 

Izabrane vesti

Bez pošteđenih zvezda - Modrića, Subašića, Brozovića, Rakitića i Mandžukića, Hrvatska je doživela debakl od Estonije. A konačni rezultat glasio je - 3:0. 

I ne samo što su doživeli poraz, Vatreni su došli u situaciju da strepe i za zdravlje Marka Pjace, koji je zbog loših uslova na terenu u Talinu doživeo povredu kolena. Ali, još se ne zna kakvog je stepena povreda, iako na snimku situacija nije bila nimalo naivna. 

Ekipa Anta Čačića na terenu je predvodio Ivan Perišić, kome je pripala i čast da ponese kapitensku traku na ovom meču. Doduše, isti neće pamtiti po dobrom. Za razliku od ostalih udarnih igli, Perišić se u timu našao, pošto zbog parnih kartona neće moći da pomogne nacionalnom timu u sledećem meču kvalifikacija za Mundijal 2018. godine. 

Estonija je ubedljiv trijumf odnela prvenstveno jer je iskoristila činjenicu da je Ante Čačić ponovo eksperimentisao. Baš kao i u mečevima protiv Izraela i delom protiv Mađarske, selektor Hrvatske je i u ovom susretu izveo tim sa tri igračau poslednjoj liniji odbrane. Što se i ovog puta ispostavilo kao pogrešan potez. 

Domaćin je poveo već u 58. sekundi utakmice, tako što je strelac Sim Luts provukao loptu kroz noge Lovra Kalinića. I to posle velike greške potpuno zbunjenog trilinga Lešković - Mitrović - Vida.

Pokušao je Čačić u nastavku utakmice da promeni stvari uvođenjem Pivarića i Badelja, čime se prešlo na formaciju sa četiri odbrambena igrača. Ali, ni to nije upalilo. Jer, Estonija je hrvatsku ekipu razbila u samo tri minuta čiste inspiracije. 

I u oba navrata golovi su padali posle grešaka hrvatske odbrane, dok je i golman Kalinić ostavio utisak da je u svim tim situacijama mogao mnogo bolje da reaguje. Plamen Vatrenih ugasili su Konstantin Vasiljev i Sergej Zenjov, u samom finišu meča. 

Dok u Talinu nije bilo nikakve drame, u Sočiju je viđena ludnica sa šest golova i konačnim rezultatom 3:3. Rusija je bila na pragu ubedljivog poraza nakon što je primila tri gola za poluvreme, ali je simultankom asistenta i strelca Aleksandra Buharova uspela da stigne do remija. I to protiv Belgije za koju nisu igrali Tibo Kurtoa, Eden Azar i Kevin de Brujne

Zanimljivo, upravo je Rusija prva zadala udarac i to preko Viktora Vasina. I to velike gužve u šesnaestercu gostiju, nakon čega se Vasin odlično snašao i sproveo loptu u mrežu.

Zatim je usledio brutalan udarac Belgije i rafalna paljba za manje od pola časa igre. Kevin Miraljas je otvorio vatru sa bele tačke, da bi onda u prvi plan iskočio Kristijan Benteke sa dva brza gola. Oba posle prekida.

Domaćin Svetskog prvenstva naredne godine nije odustao od bitke, uprkos nezgodnoj situaciji. I na kraju je uspeo da se vrati u život. Buharov je oba puta bio centralna figura, prvo kao asistent Mirančuku, da bi onda postigao gol nakon kontre i dobrog završnog dodavanja Aleksandra Samedova. Prethodno je Buharov propustio dve odlične šanse, ali je na kraju ipak spasao Baćuške. 

Bosna i Hercegovina se iz Elbasana vratila kući s lakom pobedom protiv Albanije - 2:1. 

Mada rezultat ne govori u prilog tome, Edin Džeko i Senad Lulić omogućili su Zmajevima miran san i nesrećnu Albaniju ostavili na dva gola zaostatka već u prvom delu utakmice.

Doduše, Albanci su uspeli da prepolove zaostatak sredinom drugog poluvremena preko Bekima Balaja, s tim što je do kraja meča kontrolu imala upravo Bosna.

PRIJATELJSKI MEČEVI - REZULTATI

Gruzija - Letonija 5:0 (2:0)
/Ananidze 18, 77, Kvilitaja 32, 68, Arabidze 90/

Albanija - Bosna i Hercegovina 1:2 (0:2)
/Balaj 69 - Džeko 7 penal, Lulić 43/

Estonija - Hrvatska 3:0 (1:0)
/Luts 1, Vasiljev 81, Zenjov 84/

Makedonija - Belorusija 3:0 (1:0)
/Spirovski 40, Pandev 61, 69/

Rusija - Belgija 3:3 (1:3)
/Vasin 3, Mirančuk 74, Buharov 90+2 - Miraljas 17 penal, Benteke 42, 45/

20.45 Austrija - Finska
20.45 Republika Irska - Island
20.45 Holandija - Italija
20.45 Portugalija - Švedska
21.00 Francuska - Španija

(FOTO: Action Images)


tagovi

Senad Lulićreprezentativni fudbalreprezentacija Rusijereprezentacija Hrvatskereprezentacija EstonijeFudbalska reprezentacija BelgijeMarko PjacaKristijan BentekeKevin MiraljasEdin DžekoAleksandar Buharov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara