"Baba Rahman"
"Baba Rahman"

Hteo da bude kao Esijen, ali pre toga mora na prinudni rad: Baba, srećan povratak u Bundesligu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.08.16. | 11:12

Defanzivac Čelsija nastaviće karijeru na pozajmici u Gelzenkirhenu

Baba RahmanNe tako davno Abdul Baba Rahman se od druge nemačke Lige probio do prvog tima Čelsija. Zanimljivo, pred prošlogodišnji letnji prelazni na kvalitete mladog Ganjanina Plavcima je ukazao nekadašnji terener Partizana Avram Grant. Međutim, sa dolaskom Antonija Kontea na Stamford Bridž, Babi je rečeno da bi za njegovo dobro trebalo da pronađe mirnu luku na godinu dana, kako bi pokazao zašto je doveden u London.

Nova destinacija defanzivca biće Šalke, gde će Ganjanin pokušati da povrati poverenje italijanskog stručnjaka i trasira sebi put za eventualni povratak u Premijer Ligu. Olakšicu će imati u vidu šefa stručnog štaba Šalkea Markusa Vajnicrla sa kojim je već imao prilike da sarađuje u Augzburgu. Da podsetimo, Baba je imao iskustvo igranja u elitnom nemačkom takmičenju, nastupajući od 2012. do 2014. za Grojter Firt da bi zatim obukao dres Augzburga, čije je boje branio jednu sezonu , a potom spakovao kofere i za 17.000.000 funti pošao put Londona.

Izabrane vesti

Tada je i sam Ganjanin na predstavljanju izjavio kako bi u Čelsiju voleo da dostigne slavu svog sunarodnika Mikaela Esijena, ali izgleda da će Babin plan za mesto među fudbalskim zvezdama morati da potraži zaobilazni put. Za Plavce, mladi defanzivac odigrao je svega 15 mečeva tokom minule sezone bez uspeha da se upiše u listu strelaca.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠalkeNemackaletnji prelazni rok 2016GanaEvropaČelsiBundesligaBaba Rahman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara