""
""

Humska pita: Mogu li da dođu Paločević i Rukavina? Maraš nije razmatran

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.17. | 09:29

I – kakve su šanse za Vladimira Stojkovića?

Osvojio je titulu, mirno ulazi u finale kupa (subota, 18.00, protiv Crvene zvezde) i gleda ka Ligi šampiona. Da bi tamo stigao ili bio makar konkurentan u kvalifikacijama, moraće Partizan dobro da se pojača. Juče smo pisali o nameri crno-belih da vrate napadača Petra Škuletića i štopera Marka Jovanovića, ali to nije sve. Pogotovo ne kad je reč o povratnicima.

Izabrane vesti

Klub iz Humske 1 drži u fokusu i – Antonija Rukavinu.

Reprezentativac Srbije, koji je pre osam i po godina napustio Topčidersko brdo, jedan je od fudbalera na spisku želja sportskog sektora. Pitanje da li i ostvariva, jer je Rukavina prošlog leta produžio ugovor sa Viljarealom, obavezao se da ostane na „Madrigalu“ do juna 2018, ima platu daleko iznad mogućnosti Parnog valjka, ali nema minute na terenu.

Ove sezone skupio je tek četiri utakmice u prvenstvu i možda je to adut Partizana, koji je svog nekadašnjeg kapitena pokušati da namami i izazovima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bez obzira na odgovor Antonija Rukavine (33) jasno je da je crno-belima potreban još jedan desni bek, jer Miroslav Vulićević ulazi u završnih šestmeseci ugovora i jedini je igrač na toj poziciji, pa je trener Marko Nikolić bio prinuđen da improvizuje kad bi zamenik kapitena bio povređen ili suspendovan.

Misija „Antonio Rukavina“ i nije tako nemoguća, ali je pitanje da li crno-beli mogu da realizuju još jedan veliki plan. Reč je o Aleksandru Paločeviću, kreatoru igre Vojvodine, jednim od rešenja za koje se veruje da bi oplemenio igru Partizana u slučaju izvesnog odlaska Leonarda da Silve Soze. Paločević je i zimus bio „meta“, navodno su crno-beli imali dogovor sa igračem, ne i sa Novosađanima.

Paločević je prava "desetka", može da igra i po krilu, jesenas je bio najbolji igrač Vojvodine, u finišu sezone je malo popustio, završnih pet utakmica nije ga bilo zbog povrede, ali na svom kontu ima deset golova i šest asistencija, dopada se sportskom sektoru... Mada ima i pozive i iz inostranstva.

Što se tiče fudbalera iz Superlige, mnogi navijači Partiana su se poslednjih sedmica pitali može li Nikola Maraš da se pojavi u Humskoj 1. Saznajemo pak da kapiten Rada nije razmatran kao potencijalno rešenje u odbrani. A i da jeste, gotovo izvesno bi crno-beli naišli na rampu, jer je poznat stav Građevinara da ne prodaju igrače večitim rivalima.

Kad je reč o prelaznom roku i o povratnicima s početka teksta, stidljivo se pominje da bi Vladimir Stojković, možda, mogao da se vrati u Partizan. Zbog komplikovanih vlasničkih podnosa u Notingem Forestu, srpski reprezentativni golman je izgubio status prvotimca, ugovor sa nekadašnjim šampinom Evrope ima do 2018, ali ne brani. U Humskoj bi imao zacementirano mesto, međutim... Da li Partizan može da ga priušti?

Naravno, neće svi „povratnici“ o kojima crno-beli razmišljaju istovremeno da se vrate, ali da se razmišlja u tom pravcu – to je sigurno.

(foto: MN Press, Action Images)


tagovi

Aleksandar PaločevićAntonio RukavinaFK PartizanSrbijaSuperligaVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara