HVALA! VIDIMO SE OPET

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.07.18. | 21:21

Lepa atmosfera na dočeku vaterpolista, Filipović najavio nastavak žetve medalja, divan gest Olge Danilović

Posebni ljudi. Pomeraju granice. Obeležavaju teritoriju. Ne daju na sebe. Izveštili su se u pokoravanju sveta ili - kako neko napisa na društvenim mrežama, šerujući fotografiju Dejana Savića, zaklonjenog iza naočara za sunčanje - „ponižavanjem“.

Niko nikad u svetu vaterpola nije bio dominantan kao reprezentativci Srbije. Četvrti put uzastopno su šampioni Evrope. I baš kao što im je narod klicao kad su se vraćali uz Ajndhovena i Budimpešte, a pozdravio pre dve godine posle trijumfa u Beogradu, tako je i ove večeri nekoliko hiljada navijača oduševljeno dočekalo zlatne momke iz Barselone.

Izabrane vesti

Tih nekoliko hiljada sigurno nije srazmerno uspehu Delfina, to što nije bilo više posetilaca neka je druga tema, ali trenutak radosti koji su delili zajedno mogao je da se oseti na terasi skupštine Grada Beograda.
Dobro veče, Beograde i Srbijo! Pre svega da se zahvalimo i poklonimo momcima i stručnom štabu, divnim ljudima koji su zaslužni za trijumf. Hvala svima koji ste došli, obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo još koji put“, uzbuđen je bio Filip Filipović, po ko zna koji put ba balkonu, premijerno u ulozi kapitena tima koji je u subotu veće pokorio Stari kontinent boljim izvođenjem peteraca od Španije (7:7, 5:3).

Najbolji igrač turnira je pelcer obraćanja narodu nasledio od penzionisanog kapitena Živka Gocića. Navike nije menjao. I on je, poput nekadašnjeg centra državnog tima, predvodio momke do pobede.
„Stvorili su se uslovi da ovo bude realno, da svaka granica bude pomerena. Hvala državi i ljudima koji nas prate i veruju u nas. Pokazali smo da da možemo da ostvarimo uspehe. Hvala ljudima koji su došli, njima najveća zahvalnost, ali i celoj Srbi. Mislim da smo se na najbolji način odužili. Mi uglavnom pričamo kroz vodu“, dopunio je Filipović.

gallery

Podsetimo, u subotu veče, u Barseloni su najbolji u Evropi (p)ostali: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Svima sleduje 20.000 evra. Nagrada iz državne kase. I aplauz svakog građanina ove zemlje.
Hvala vam, divni ste, naklon do poda“, obratio se u ime ekipe selektor Dejan Savić, koji uglavnom nije rečit, ali je učinkovit.

Himnu „Bože pravde“ na balkonu Starog dvora pevala je devojčica Darija Vračević. Emotivan trenutak za sve, pa i za golmana Branislava Mitrovića, mada je on sam vratio film koju sedmicu unazad.
Poraz od Hrvatske i Italije na finalnom turniru EL u Splitu bio je prelomni trenutak. Tada smo shvatili da moramo nešto da promenimo ako želimo da pobedimo. Taj trenutak je bitan za nas i našu budućnost. Opet smo počeli da igramo jedan za drugog i to su neke stvari koje ovoj ekipi donosi uspeh. Ovaj uspeh je pokazao da imamo kvalitet i kada smo dovoljno motivisani, stvarno smo najbolji“, pojasni je Bane u izjavi za državnu televiziju.

Bilo je planirano da se, uz vaterpoliste, na balkonu pojavi Olga Danilović, pobednica WTA turnira u Moskvi, no, na sopstveni zahtev 17-godišnja Beograđanka je rešila da, posle prijema kod gradonačelnika Zorana Radojičića, ostane u Skupštini grada.
„Njihov uspeh je daleko značajniji od mog“, poruka je mlade šampionke posvećena vaterpolsitima, uz dodatak. „Biće vremena za mene, jednog dana“.

I to nešto govori.

Pobeda nad Anastasijom Potapovom (7:5, 6:7, 6:4) vredna je pažnje. Ne samo što je Olgin prvi pehar u seniorskoj konkurenciji, već se prvi put posle 38 godina neka igračica iz kategorije „srećnih gubitnika“ domogla naslova.
Ovo je velika stvar za mene. Na ovom turniru su se sve kockice sklopile. Još nisam spavala i još nisam svesna šta sam uradila. Biće mi potrebno nekoliko dana da pročistim misli. Na kraju prošle godine sam rekla da sam se u potpunosti okrenula profesionalnoj karijeri. Više ne vidim sebe na juniorskim turnirima i još od prošle sezone sam se pripremala za ovo. Planovi su se sada promenili, definitivno ću ići na velike turnire i veće ciljeve. Nadam se da ćemo obe imati mnogo finala u budućnosti“, predočila je Olga Danilović.

FOTO: Star sport


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeFilip FilipovićDejan SavićOlga Danilovićdoček vaterpolistadoček

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara