"Slavlje navijača Ouklenda"
"Slavlje navijača Ouklenda"

I Srbija je na Svetskom klupskom prvenstvu: Ime mu je Marko i ima ugovor sa najgorim timom Superlige

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.12.14. | 19:02

Dolazi iz Kruševca, a brani boje amaterskog Ouklenda… Kao pozajmljen igrač Radničkog iz Kragujevca

Slavlje navijača OuklendaMarokanski Mogreb je pao u penal seriji, alžirski ES Setif je ispraćen golom u 52. minutu. Ouklend Siti se časno izborio za privilegiju kakva se timovima sa Novog Zelanda retko ukazuje – da se odmeri u susretu sa najboljim timom Južne Amerike San Lorencom. A kada autsajderi iz mornaričko-plavih istrče na teren u Marakešu među njima će biti i jedan Srbin. Marko Đorđević predstavljaće Superligu na Svetskom klupskom prvenstvu.

Rođeni Kruševljanin (31) je, barem prema podacima dostupnim na internetu, i dalje pod ugovorom sa Radničkim iz Kragujevca, ubedljivo najgorim timom jesenje polusezone u Srbiji. Možda je u Kazahstanu (tamo je igrao za Kajrat Almati i Okžetpes) zarađivao više novca, možda je avantura u ostrvskoj državici Vanatu bila egzotičnija, ali na Novom Zelandu je dugogodišnji prvotimac Napretka iz Kruševca dobio šansu da se okuša protiv najvećih.
"Na prvoj utakmici, koja se završila penalima, bio sam na terenu svih 120 minuta, na drugoj svih 90. Zadovoljan sam kako sam odigrao i kako promovišem svoju zemlju i srpski fudbal. Mi se vodimo kao amaterska ekipa, ali smo na terenu pokazali kakvi smo profesionalci. Kiša nas je pratila sve vreme i teren je bio težak za igranje. Ipak, u visokom ritmu smo odigrali ceo meč jer smo znali da samo tako možemo da trijumfujemo. Pored gola stvorili smo više povoljnih prilika", prenosi nam Đorđević prve utiske iz Maroka.Iz perioda u Napretku

Izabrane vesti

Trenutno je fokusiran na teren, pa nije bilo vremena za dužu raspravu o jedinstvenom životnom putu iskusnog štopera. Tako je i logično – San Lorenco je veliki izazov?
"Naš trener već priprema meč i sutra ćemo gledati snimak njihovih utakmica. U svakom slučaju nećemo se unapred predavati, a dosadašnji rezultat je veliki uspeh za klub. Naravno, San Lorenco je apsolutni favorit".

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Action Images, Star Sport.


tagovi

Marko Đorđevićmeđunarodni fudbalOuklend SitiRadnički KragujevacFIFA Klupsko svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara