"Bjeković, Savić, Žurić, Koprivica, Vukotić i Petrović"
"Bjeković, Savić, Žurić, Koprivica, Vukotić i Petrović"

I to je strast derbija: Pižon napustio promociju knjige zbog uvreda na račun Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.04.15. | 13:38

Jedan od autora Božo Koprivica, koji je pisao o Partizanu, izazvao skandal

Bjeković, Savić, Žurić, Koprivica, Vukotić i PetrovićBila je to odlično zamišljenja ideja. Autori knjige „Mnogo smo jači“ i „Derbi, moj derbi“, Vule Žurić i Božo Koprivica, baš uoči 148. večitog derbija odlučili su da promovišu svoje delo i doveli legende Crvene zvezde i Partizana, Dušana Savića i Vladimira Pižona Petrovića, odnosno Momčila Mocu Vukotića i Nenada Bjekovića. Ali bez tenzija i incidenata se jednostavno ne može. Kada se spoje „plus“ i „minus“ mora doći do kratkog spoja.

Dok su Savić, Petrović, Vukotić i Bjeković bili puni poštovanja jedni prema drugima, Koprivica je u startu krenuo sa omalovažavanjem Zvezde. Autor crno-bele polovine knjige, izritiran zbog poraza u košarkaškom derbiju, u podužem monologu vređao je državu, Vućića spominjući sudiju Beloševića ("oteo pobedu u Pioniru"), Marakanu („postoji samo jedna Marakana“), Džajića, Miljanića („najveći grobar fudbala“) spominjući da se seća pobeda Zvezde od 6:0, ali i Partizana od 7:1... Tada je skočio Pižon:
„E, ajde, bre, skrati. Smanji malo doživljaj. Što ne pričaš kada sam vam dao gol i kada su svi igrači Partizana popadali na travu“, brecnuo se Petrović crven kao bulka i potom demonstrativno napustio prostoriju.

Izabrane vesti

Koprivica nije našao za shodno ni da se izvini, već je na kraju nastavio u istom ritmu.
„Nije mi žao što je Pižon otišao. Mora da pokaže strpljenje, iako ga poštujem kao velikog igrača. Govore da je Partizan osnovao Tuđman, a šta da kažem za Zvezdu. Vođa joj je bio Arkan, a znamo šta je sve on radio u ratu“, ostao je dosledan sebi Koprivica.

Sve je otišlo predaleko...


tagovi

Vladimir Pižon PetrovićSuperligaFK PartizanNenad BjekovićMomčilo VukotićDušan SavićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara