""
""

Idealan remi za Fener: Kasimpaša zaustavila Galatu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.12.13. | 19:58

Najprijatnije iznenađenje turskog šampionata i istanbulski Lavovi podelili plen što ide u prilog lideru na tabeli

Ni posle 13. kola turskog šampionata, Galtasaraj nije uspeo da se dokopa druge pozicije na tabeli i statusa prvog pratioca Fenerbahčea. Istanbulski Lavovi su morali da se zadovolje samo remijem od 1:1 na gostovanju Kasimpaši koja je najprijatnije iznenađenje šampionata.

Izabrane vesti

Da je Galatasaraj danas pobedio iskočio bi na drugu poziciju na tabeli i prestigao Trabzon, Bešiktaš i današnjeg protivnika, ali ovako i dalje ostaje  na slabom petom mestu. S obzirom na razvoj situacije na terenu i kretanje rezultata, Manćinijeva četa bi ipak morala da bude zadovoljna i ovim ishodom.

Kasimpaša briljira ove sezone , već šest kola ne zna za poraz, a da nije samo senzacija koja će kratko trajati pokazala je i danas  u susretu sa skupocenim timom iz Istanbula. Domaći su poveli u 11. minutu kada je Skarione majstorski proigrao Malkija koji nije propustio zicer i prevario je Musleru preciznim udarcem levom nogom.

Manćini je na poluvremenu reagovao i u igru ubacio i trećeg špica Umuta Buluta, ali sve što je uspeo da uradi je bio izjednačujući gol dovoljan da se izbegne poraz. Drogba je u 60. minutu lepo prošao po levoj strani i asistirao Buraku Jilmazu kojem nije bilo teško da pogodi mrežu sa par metara i donese slavlje svom timu. Do kraja meča, Lavovi su napadali svim silama, ali je odbrana Kasimpaše na čelu sa iskusnim golmanom Isaksonom izdržala sve nalete i zasluženo osvojila bod kojim su zadržali drugo mesto na tabeli.

Ovaj rezultat najviše ide u prilog lideru Fenerbahčeu koji je povećao prednost i sada ima šest bodova više od Kasimpaše, a čak devet od ljutog gradskog rivala.

SUPER LIG – 13. kolo

Petak:

Sivas – Antalija 0:3 (0:0)
/Dijara 58, Bašan 62, Promis 89/

Elazıg – Bursa 1:2 (0:1)
/Jilmaz 61 – Taivo 16 penal, Beluši 70/

Subota:

Kajzeri – Ahisar 0:0

Genčlerbirligi – Gazijantep 1:3 (1:2)
/Stanku 16 – Has 27, Razak 36, 90+1/

Fenerbahče – Bešiktaš 3:3 (2:3)
/Emenike 12, So 37, Kajt 83 – Sahan 9, Ugo Almeida 43, 45+1/

Nedelja:
Trabzon – Erčije 3:1 (1:0)
/Maluda 14, Čem Čan 57 autogol, Adin 81 - Ostekin 59/

Eskišehir – Karabuk 0:0

Kasımpaša – Galatasaraj 1:1 (1:0)
/Malki 11 - Jilmaz 61 /

(FOTO: Action images)

Ponedeljak:
19.00: Konja - Rize

(FOTO: Action images)


tagovi

Burak JilmazEskišehirsporEvropaGalatasarajKasimpašaSanarib MalkiSuper ligTrabzonTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara