""
""

Điđi nije džaba pretio, Steaua bacila Plavce na kolena! Koliko Benitez još može da uništi Čelsi? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.13. | 20:49

Rumuni slavili minimalcem u osmini finala Lige Evrope, Lacio lansirao mladog Nigerijca i završio sav posao pobedom u Štutgartu, Fenerbahče pobedio u Plzenu

 

Izabrane vesti

Kontroverzni gazda Điđi Bekali je uoči večerašnjeg okršaja u osmini finala Lige Evrope smelo pretio favorizovanom Čelsiju – i bio je u pravu! U sudaru nekadašnjih šampiona Evrope, Steaua je zabeležila gotovo istorijski trijumf nad Plavcima, koje je Rafael Benitez doveo na najniže grane od kada u klubu gazduje Roman Abramovič. Steaua je ostvarila minimalnih 1:0 pred revanš na Stamford Bridžu, a kako Čelsi igra u poslednje vreme neće biti čudo, ako Rumuni odbrane prednost u Londonu.

Istina, Čelsi je imao incijativu i bolje šanse, ali podsetimo da je reč o klubu koji je godinama bio u vrhu evropskog fudbala i pobeđivao i najveće. Od kada je Benitez stigao  u London, Plavcima se smrklo. Iako je večeras u Bukureštu izveo najjači tim sa Čehom, Terijem, Ivanovićem, Lampardom, Oskarom, Azarom, Toresom (samo Mata nije bio u prvih 11, ali i on je ušao), Ostrvljani nisu uspeli da izađu na kraj sa znatno skromnijim sastavom rumunskog tima. Naravno, sve to ne umanjuje veliki uspeh Steaue, jer se ovakva pobeda čekala 20 godina. Lider rumunskog šampionata je do pobede stigao golom najboljeg strelca Ruseskua iz penala. Prethodno je Bertrand srušio pomenutog strelca gola..

Do kraja meča, Steaua je junački odolevala anemičnim igračima Čelsija, a junak meča je bio sjajni golman Tatarušanu koji je u nekoliko navrata fenomenalnim intervencijama sprečio izjednačenje Čelsija.

Lacio je posle Borusije Menhengladbah u 1/16 finala, sada skinuo i skalp drugog bundesligaša: Štutgarta. Iako sa kombinovanim sastavom, Lacijali su trijumfalno prošli kroz grad Mercedesa i sa pobedom od 2:0 već mogu da razmišlju o četvrftinalu. Štutgartova loša forma je potvrđena i večeras. Bez udarnih igala Ibiševića i Kakua, Švabe i nisu više mogle protiv odličnih Rimljana. Trener gostiju Petković je odlučio da malo promeša karte kod sastavljanja tima i napravio pun pogodak.

Upravo su rezervisti Onazi i Ederson večeras bili junaci pobede. Brazilac je doneo vođstvo Laciju udarcem sa distance delom i zahvaljujući lošoj intervenciji golmana domaćih Urliha.

A, potom je na scenu stupio 20-godišnji Nigerijac Ogenji Onazi. Ime koje bi trebalo da zapamtite... Mlada nada Lacija je uzeo loptu na centru, prešao jednog, potom i drugog defanzivca Štutgarta, pobegao trećem i stuštio se ka golu gde je lako prevario Ulriha. Sjajan način za debitanstki gol!

Fenerbahče je ofanzivno krenuo (Kajt, Sou i Vebo u špicu) u Plzenu sa željom da sve reši u prvom meču, i na kraju mu je to pošlo za rukom. Turci su bili bolji rival, imali zrelije prilike, ali se mreže do finiša meča nisu trese. Najbolju priliku je propustio Kajt koji je promašio prazan gol. Šansu meča za domaće je imao Rajtoral koji uzdrmao prečku. Odlične prilike za Fener su imali i Sou, Baroni i Vebo... I kada se činilo da će meč biti završen bez golova, zimsko pojačanje istanbulskog tima Pjer Vebo je 81. minutu bio najprisebniji posle gužve pred golom domaćih za pobedu Fenera. Miloša Krasića nije bilo ni na klupi gostiju...


tagovi

ČelsiČeškaDirk KajtEdersonEngleskaEvropaFenerbahčeItalijaLacioLiga EvropeNemackaOgenji OnaziPjer VeboPlzenRafa BenitezRaul Andrej RuseskuRumunijaSteauaStutgartTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara