"Igor Jovović"
"Igor Jovović"

Igor Jovović - trener perspektivne budućnosti: Učinićemo sve da u visokom društvu budemo što bolji!

Vreme čitanja: 4min | pon. 03.11.14. | 13:11

"Ne potcenjujemo nikog, ali smo svesni i koliko vredimo", rekao je trener podgoričke Budućnosti

Igor Jovović

Blistavim partijama i igrama koje košarkaši Budućnosti pružaju na startu nove sezone Jadranske lige podsetile su na partije Đetića s kraja devedesetih godina prošlog veka, kada je podgorički tim dominirao jugoslovenskom košarkom i bio daleko ispred svih. Do utakmice sa Crvenom zvezdom, koju je šampion Crne Gore izgubio posle žestoke borbe, Budućnost je imala perfektan start i skor 5:0. Međutim, ni u porazu od crveno-belih u gotovo prepunom Pioniru komšije su ostavile odličan utisak. Jer su tokom 30 minuta bili ispred Zvezde i naterali četu Dejana Radonjića da se propisno namuči kako bi došla do kompletnog plena.

Izabrane vesti

Najveće zasluge za odličnu igru Budućnosti na startu nove takmičarske godine definitivno idu na račun mladog i perspektivnog trenera Igora Jovovića, koji je mesto šefa struke preuzeo upravo od Radonjića, nakon godina provedenih na mestu asistenta. U razgovoru sa novinarom MOZZART Sporta Jovović se još jednom osvrnuo na veliki derbi i sam ishod susreta.
"Na kraju ipak nismo zadovoljni rezultatom i nikada nismo srećni kada izgubimo utakmicu, posebno na ovakav način. Uspeli smo da sprovedemo plan igre, da držimo kontrolu ritma, kontrolu skoka. Tridesetak minuta smo igrali mnogo dobro, mnogo pametno, osim nekih malih iskakanja, što je i normalno za ovakve utakmice. S druge strane, svesni smo toga da je sam finiš utakmice proizvod našeg nedostatka snage i nedostatka adekvatne rotacije u odnosu na protivnika. Zvezda ima 12 izuzetno jakih igrača, tim je koncipiran da igra Evroligu i da dominira celom ovo ligom. Faktički, igrači iz drugog plana su doneli pobedu, pošto je Zvezda imala više svežijih, odmornih pojedinaca i na kraju su uspeli da dobiju utakmicu", rekao je Jovović za MOZZART Sport.

Izgleda da ste pronašli ključ da neutrališete Zvezdinu izuzetno ofanzivnu igru, pošto su vaši igrači u prvih 20 minuta uspeli da zaustave dva najbolja protivnička igrača - Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića?
"Jeste. Tokom pripreme za ovu utakmicu stavili smo akcenat upravo na ovu dvojicu igrača i mislim da smo posao, dok smo imali snage, odradili na pravi način. U drugom delu igre došlo je do zamora, publika je bodrila Zvezdu na sjajan način. Igrači sa klupe dali su svežinu da naše udare u napadu neutrališu brzi defanzivnim rotacijama. Na kraju su, prevashodno zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremnosti, došli do trijumfa".

Igor Jovović

Krije li se možda i dobra igra vašeg tima protiv Zvezde i u činjenici da odlično poznajete Dejana Radonjića? Znate njegovu filozofiju, taktičke zamisli i postavku igre, pa vam je sigurno bilo lakše da se pripremite za duel?
"Znate kako, igrači su ti koji donose odluke na terenu i mi uvek pravimo plan igre pred svaku utakmicu. Uvek gledam u smeru gde možemo protivniku da napravimo problem i kako da sakrijemo naše nedostatke. Prednost je i to što se igrači, generalno, poznaju, jer su svi već nastupali u ABA ligi, ili su čak igrali zajedno ranije. Tako da tu i nema nekih preteranih tajni. Moja taktika uvek ide od utakmice do utakmice. U meču sa Zvezdom taktički smo se dobro postavili, donekle, i čini mi se da razlika na kraju malo nije realna".

Prošle sezone vam je plasman na Fajnal for izmakao bukvalno za dlaku. Ovu sezonu ste počeli savršeno i sigurno je da su vam ambicije najviše? Koji su vaši ciljevi?
"Mi smo prezadovoljni onim što smo ostvarili do sada. Iako protivnici pokušavaju da nam nametnu pritisak visokog plasmana, mi se odlično držimo. Sezonu smo počeli sa Nikolom Ivanovićem, kojem smo želeli da u ovoj sezoni ponudimo veći prostor za igru i napredak, ali... sticajem okolnosti, usled njegove povrede, morali smo da se okrenemo dovođenju pojačanja. Omar Kuk nam je odlično 'legao', koji nam je definitivno doneo određeni kvalitet u igri", objasnio je Jovović, a zatim naglasio:
"Pokušaćemo iz svakog meča da izvučemo maksimum i da se do kraja borimo za plasman među četiri najbolja tima u ligi".

Igor Jovović

Mlad ste i talentovan stručnjak, kakva su vaša razmišljanja, želje? Sanjate li titulu u Jadranskoj ligi?
"Uvek kada čovek počne da se bavi ovim poslom koji voli, postavlja sebi visoke ciljeve. To radim i ja sebi, ali i timu. Možda ponekad i malo nerealan cilj postavim, jer u sportu je sve moguće. Želim da na svakom treningu i utakmici izvučem maksimum iz ovog tima i nadam se da će se ta posvećenost igri, koju svi imamo i osećamo, isplatiti i doneti nam uspeh".

Objektivno gledano, imate jedan od najboljih rostera u ligi. Najviši dometi nekako su vam obaveza?
"Ne potcenjujemo nikog, ali smo svesni i koliko vredimo. Naravno, osim nas tu je još nekoliko jako kvalitetnih timova. Partizan nikada ne možemo da stavimo u drugi plan, bez obzira na rezultate koje trenutno beleži. Olimpija ima fenomenalan tim sa širokim rosterom i kvalitetnim pojedincima. Cedevita je, kao učesnik Evrolige, sama po sebi tim za sam vrh. Krka je takođe odlično počela sezonu... Mi ćemo imati težak zadatak da se borimo za sam vrh u takvom okruženju, a pred nama je još 20 kola. Sami znate da su iznenađenja moguća, a mi ćemo učiniti sve da u visokom društvu budemo što bolji, da budemo među prva četiri tima u ligi", zaključio je Jovović.

(FOTO: MN Press, Budućnost VOLI, Star Sport)


tagovi

Budućnost PodgoricaCrna GoraIgor JovovićJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara