"Igor Spasić"
"Igor Spasić"

Igor Spasić: Politički sam prognan zbog podrške Bjekoviću! Prošle godine me smenio Zečević, a Vazura pitao koja je cena moje ostavke

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.16. | 17:36

Doskorašnji trener Teleoptika otkriva pozadinu dešavanja u Humskoj 1 u osvit još jedne Skupštine

Igor SpasićPolitički, a ne sportski motivi. Tim rečima Igor Spasić objašnjava danas ozvaničenu odluku Partizana da mu uruči - otkaz.

Iako je još pre četiri sedmice smenjen sa funkcije šefa stručnog štaba Teleoptika, filijale crno-belih, trener zaslužan za oblikovanje karijera nekliko igrača čiji je trag u srpskom i evropskom fudbalu vidljiv,  danas je suočen sa, za po njega, bolnim saznanjem.

Izabrane vesti

Dobio je rešenje o prekidu radnog odnosa u klubu čiji je bio i igrač i trener.
Zvanično sam dobio otkaz. Politički sam prognan zbog podrške predsedničkom kandidatu Nenadu Bjekoviću. Iz tog razloga je moja četvoročlana porodica ostala na ulici“, ističe Spasić u razgovoru sa MOZZART Sport.

Sportska priča: U društvu Stanojevića, Đukića i PandurovićaSve se dešava u osvit Skupštine crno-belih, zakazane za 25. oktobar, na kojoj će delegati birati predsednika između Milorada Vučelića (kandidat aktuelne vlasti) i Nenada Bjekovića (u ime Crno-bele familije). Spasić uverava da je predigra ovom scenariju počela u ovo dobra prošle godine.
Oktobra 2015. sam već bio smenjen sa mesta trenera Teleoptika. To mi je u kancelariji generalnog direktora Partizana saopštio Miloš Vazura. Rekao mi je kako je u pitanju viša politika. Mojoj znatiželji nije bio kraj, hteo sam da isteram stvari na čistac. Posle toga mi je Vazura rekao da je to želja Žarka Zečevića, čiji je plan bio da postavi Ivana Tomića na klupu“.

Zvanično Spasićevo saopštenjeUpravo to se i desilo, jer je Tomić preuzeo Optičare i tako utabao put ka prekomandi u prvi tim dva meseca kasnije, posle čega je Igor Spasić vraćen na funkciju sa koje je smenjen.
„U međuvremenu, nisam raskidao radni odnos sa Partizan, niti sam hteo da napuštam klub u kome sam se afirmisao, niti Teleoptik, u kome mi je bilo zadovoljstvo raditi. A danas mi je saopšten pravni nonsens, da je je smenio baš Teleoptik. Pitao sam Vazuru da mi pokaže zapisnik sa sednice Upravnog odbora tog kluba, na šta je kazao da je ta odluka doneta telefonskim putem. Kasnije sam se informisao preko generalnog sekretara Teleoptika, reče i on sednica nije ni održana, jer se za sve pitao Partizan, da me je moj klub i smenio“.

Na još jedan detalj ukazao je Igor Spasić, podsećajući šta se desilo posle 24. maja i prve neuspele Skupštine Partizana, kad su pozicija i opozcija napravile cirkus u „Zemunelu“.
„Sedam dana kasnije pozvan sam da dođem u kancelariju generalnog direktora Partizana, gde sam popio kafu sa Milošem Vazurom, posle čega mi se obratio rečima: „a sad malo da pričamo politički“. Uzvratio sam da ja nisam ni političar, ni politikolog, ni politikant, već isključivo čovek sporta, ali kad već želi mogu da se oprobam i na drugom terenu. Pitao me je: „koja je cena tvoje ostavke na skupštinski mandat?“. Bio je iznenađen kad sam držao to toga da to nema cenu".

Ni tu nije kraj.
„Kao jedinom kandidatu za sticanje UEFA profi licence, Partizan je bio dužan da mi plaća školovanje. Istine radi, uplatio je dve početne rate, ali nijednu posle prekinutog majskog zasedanja. Obaška što mi nije uplaćen nijedan lični dohodak u međuvremenu“.

U stručnom štabu Vladimira VermezovićaZa zaboravne ili one koji možda ne znaju, valja podsetiti da su ispod trenerskog čekića Igora Spasića u majstorskoj radionici „Zemunela“, tokom 15-godina, oblikovane karijere Ivana Obradovića, Miralema Sulejmanija, Miloša Bosančića, Marka Jovanovića, Ivana Radovanovića, Ivana Šaponjića, Stevan Jovetića, Nikole Milenkovića, kao i da je, kad drugi nisu hteli i(li) znali doveo Nemanju Matića u starije kadete, da bi ga neki drugi ljudi oterali iz kluba.
Danas sam doživeo to da me profesor Rimskog prava Vladimir Vuletić isprati rečima: zbogom. Taj besednik, glumac i profesor. Njihova priča je sa priča ulice, to moja saveast ne može da prepozna. Zato sam srećan što sam pružio podršku Nenadu Bjekoviću i dao glas sportskoj opciji, uključujući još legende kao što su Momčilo Vukotić, Nikica Klinčarski, Mustafa Hasanagić, Zvonko Varga, Zvonko Živković, Ivica Kralj i plejada nekadašnjih asova koji su stali uz njega“, zaključio je Igor Spasić, koji je u stručnom štabu prvog tima crno-belih radio u vreme trenerskog mandata Miroslava Đukića, Vladimira Vermezovića i Vuka Rašovića.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Žarko ZečevićSuperligaSrbijaFK PartizanNenad BjekovićMiloš Vazura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara