"Nebojša Marinković"
"Nebojša Marinković"

Igrajte na… Australijsku A ligu

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.02.15. | 12:45

U odabiru parova za klađenje pomaže vam fudbaler Perta Nebojša Marinković

Nebojša MarinkovićIGRAJTE NA
BRIZBEJN ROAR
ZATO ŠTO...

Brizbejn je u borbi za mesta koja vode u plej-of, a da je ozbiljan u nameri da se dočepa mesta među prvih šest ekipa pokazao je i trijumf protiv Velingtona u prethodnom kolu izboren u nadoknadi vremena. I dalje imaju četiri boda zaostatka za Melburn Sitijem, ali uz povoljan raspored i očekivanu pobedu na gostovanju prežaljenim i slabašnim Džetsima preokret je i te kako moguć do kraja regularnog dela sezone.

Izabrane vesti

Na ovu dvojku kao najsigurniji fiks ne upućuje toliko dobra forma i kvalitet Brizbejna koliko činjenica da je njihov domaćin, Džets u očajnom stanju. Ispali su iz lige, imaju samo osam osvojenih bodova iz 15 utakmica i počeli su s renoviranjem tima, odnosno pripremom za učešće u nižem rangu takmičenja. Klub je napustilo šest-sedam najiskusnijih igrača tako da će Brizbejn praktično dočekati mladi tim Džetsa. Teško je očekivati da u takvom sastavu mogu da pruže ozbiljniji otpor kada su i sa jačim timom primili pet golova od Melburn Sitija na domaćem terenu, a u poslednjem kolu su pretrpeli pravu katastrofu na gostovanju Adelaidi – 0:7. Imajući u vidu situaciju u klubu siguran sam da su igrači koji su ostali ne razmišljaju previše o nekakvom dokazivanju, već samo da se sezona što pre završi.

Dvojku bi trebalo probati i na utakmici CC Mariners – Adelaida. Domaćin je izgubio šanse da se dočepa plej-ofa dok Adelaida trenutno igra možda i najlepši fudbal u ligi. Izuzetno su efikasni, pobeđuju s lakoćom i vrebaju naše kikseve kako bi istopili prednost od četiri boda. Verujem da na ovom gostovanju neće imati većih problema da ostvare cilj, a očekivana dvojka bi mogla da dođe posle vođstva gostiju već na poluvremenu.

NE IGRAJTE NA
SIDNEJ V.
ZATO ŠTO...

Prosto je neverovatno u kakvoj se situaciji nalazi osvajač azijske Lige šampiona. Sidnej je imao sezonu iz snova, podigao je pehar u elitnom takmičenju, a onda potpuno neobjašnjivo potonuo. Posle 13 odigranih utakmica osvojili su samo četiri boda i to uz isto toliko remija na domaćem terenu, dok su u gostima izgubili svih sedam utakmica. Već sada je jasno da im nema spasa, ali s obzirom na kvalitet igračkog kadra prosto mi neverovatno deluje mogućnost da završe sezonu bez ijedne pobede. Ne znam da li će se to dogoditi baš ovog vikenda protiv Velingtona, ali je u svakom slučaju mnogo bolje zaobići ovaj par, kako po pitanju konačnog ishoda tako i u slučaju broja postignutih golova.

Velington je s druge strane mnogo dobar, igra atraktivno, ali i dosta nepredvidivo. Ima pet bodova zaostatka za nama, verovatno se nisu u potpunosti odrekli šampionske trke, ipak, ne bih smeo da im ukažem poverenje na gostovanju u Sidneju. Kako je Sidnej V. odigrao tri puta nerešeno na pet poslednjih utakmica pred svojim navijačima čini mi se da je i sada KI X najrealnija opcija od tri znaka.

Derbi kola igra se u Melburnu gde se sastaju gradski rivali Viktori i Siti. Domaćin je u znatno boljoj formi, što pokazuje i tabela, ali veliki naboj koji postoji u njihovim međusobnim duelima ne dozvoljava mi da se opredelim za jedinicu. Trijumf Viktorije je realnija opcija, ali bih se za svaki slučaj ipak ogradio i sa nerešenim ishodom.

Poslednja utakmica u kolu je duel mog Pert Glorija sa Sidnejom. Dva kola smo bez pobede i činjenica je da smo malo poljuljani, ali bi konačno trebalo da se vratimo na pobednički kolosek. Biće teško jer Sidnej ima odličan tim, ipak, probajte sa kecom, nadam se da nećemo izneveriti.


tagovi

međunarodni fudbalklađenjeIgrajte nabet analizaA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara