"Dejan Lekić"
"Dejan Lekić"

Igrajte na... Segundu!

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.05.14. | 16:01

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Dejan Lekić, fudbaler Hihona

Dejan LekićIGRAJTE NA...
ALAVES
ZATO ŠTO...

Dva kola pre kraja Segunde mnogo je zagonetki, kako onih koje su vezane za baraž, tako i za opstanak u ligi. U gornjem delu tabele čak osam ekipa konkuriše za četiri mesta koja donose doigravanje za plasman u elitu, dok na dnu "kuva", a jedino je čini se otpisan Herkules koji ima samo teoretske šanse da sa dve pobede, i uz povoljan rasplet na ostalim utakmicama, ostane u ligi. U situaciji kada je svaki bod zlata vredan za većinu ekipa i kada je malo timova koji nemaju izražen motiv, kao najlogičniji fiks mi se nameće Alaves. Nekadašnjem finalisti Lige UEFA gori pod nogama i samo sa tri boda može da se nada opstanku, dok je Numansija jedna od retkih ekipa čiji motiv nema snagu u finišu sezone.

Izabrane vesti

Gledano po dosadašnjem učinku Alavesa na domaćem, odnosno Numansije na gostujućem terenu, remi bi bio najlogičniji izbor, jer su upravo to najčešći ishodi na utakmicama ovih timova. Ipak, grčevita borba Alavesa za opstanak nameće keca kao opravdan izbor. Forma nije saveznik domaćina, jer su dobili samo jedan od poslednja četiri meča pred svojom publikom, ali ne sumnjam da će sada kada im igra samo jedan ishod uspeti da stignu do tri ključna boda. Numansija je pobedama protiv Ponferadine na strani i La Korunje kući definitivno obezbedila opstanak. Pitanje je i sa kojim timom će se suprotstaviti Alavesu, tako da bi po logici stvari ovo morao da bude kec.

Dobar fiks bi trebalo da stiže sa Eibarove proslave ulaska u društvo najboljih. Domaćin je sjajnu sezonu krunisao ulaskom u Primeru i sada ga očekuje poslednji meč u sezoni pred svojom publikom. Rival je Lugo koji samo spletom nesrećnih okolnosti može da ispadne iz lige, pa verujem da će slavljenička atmosfera biti zakićena sa nova tri boda.

NE IGRAJTE NA...
LA KORUNJU
ZATO ŠTO...

Deporu je potreban još jedan bod da bi teoretski overio povratak u Primeru, mada je sasvim realno da će i bez ijednog osvojenog boda moći da proslavi plasman u elitu. Velika prednost koju su stekli evidentno se odrazila na motivaciju ekipe, pa četa sa "Riazora" nije upisala pobedu u poslednjih pet kola, pritom je za to vreme upisala tri remija i dva poraza. Primetno je da igraju "dozirano", utisak je baš onoliko koliko im je potrebno da bi i matematički overili plasman, pa sam siguran da ni u pretposlednjem kolu neće previše zapinjati, posebno jer imaju u vidu da im i remi stavlja tačku na odličnu sezonu. Podrška sa tribina sigurno neće izostati, ali nisam siguran koliko će to prodrmati ekipu koja već mesec dana nije na nivou koji se od nje očekuje.

La  Korunjin protivnik Haen je u potpuno drugačijoj situaciji i svaki bod mu je zlata vredan u borbi za opstanak. Ono što sigurno ne može da ga "greje" pred dolazak na noge favoritu je podatak da igra veoma slabo na gostovanjima i da već dugo ne zna za pobedu van svog stadiona. Može da zvuči čudno, ali utakmica na Rijazoru je prava prilika za Haen da napravi iskorak ka opstanku, jer ga u poslednjem kolu očekuje direktan duel za opstanak, protiv Alavesa na domaćem terenu. Jači motiv gostiju i slaba forma domaćina ukazuju na to da je ova utakmica idealna za izbegavanje.

Troznak je u igri i na utakmici Majorka – Las Palmas. Ostrvljani ulaze u ovaj duel sa potpuno različitim motivima, pošto se domaćin grčevito bori za opstanak, dok je gost u grupi timova koji konkurišu za baraž. Jedno je sigurno – biće mnogo uzbuđenja. Iskreno, ne mogu ni da pretpostavim u kom pravcu bi mogla da ide ova utakmica. Slična priča važi za direktan duel ekipa koje žele u baraž, Uelve i Kordobe.

Dakle, ako još niste uplatili tiket na utakmice Segunde posluštajte savete Dejana Lekića i pravac mozzartbet.com.


tagovi

međunarodni fudbalSporting HihonŠpanijaIgrajte naEvropaDejan Lekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara