""
""

Igraju fudbal da bi prodavali konzerve energetskog pića!

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.11.16. | 14:10

Novi napad na RB Lajpcig, u glavnoj ulozi čelnik Dortmunda Hans-Joakim Vacke

Prvi čovek Dortmunda Hans-Joakim Vacke nikada nije bio fan RB Lajpciga. Ipak, nije do sada tako snažno napao Bikove sa istoka Nemačke kao ovog puta, kada je poručio da su deo fudbalske kulture koja samo “muze” pare navijača.

Izabrane vesti

PRELAZZI: Plastik fantastik - odbrana Lajpciga

U velikom intervjuu za Bild šef Milionera je bio iskren.
“U njihovom slučaju ne postoji ništa fudbalsko, nikakva tradicija, nikakava istorija, ama baš ništa. Čak i klubovi slični njima koji su vlasništvo firmi, poput Hofenhajma ili Volfzburga, imaju nekakvu reputaciju, nekakav šmek, a Lajpcig igra fudbal samo da bi prodavao energetska pića”, ističe Vacke.

Podsećamo, glavni predmet sporenja oko Lajpciga je podatak da ovaj klub ne omogućava navijačima da postanu njegovi članovi, već za to pravo traži 25.000 evra, što je prevelika cena. 

Zbog takvih poteza Lajpcig je jedva letos dobio licencu za takmičenje u Bundesligi, a čelnik Borusije smatra da klubovi kao što je ovaj uništavaju fudbalsku kulturu u Nemačkoj.
“Običan nemački navijač tradicionalno ima veoma prisan odnos sa klubom. To je zato što oseća sebe kao deo kluba, deo celine i nije samo mušterija, kao što je slučaj u Engleskoj. To je ta intimna veza između navijača i kluba koja mora da se ceni, a u Lajpcigu je to nemoguće jer samo misle na zaradu”, zaključio je Hans-Joakim Vacke.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

NemackaHans Joakim VackeBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara