""
""

Ilić: Tata mi je stalno govorio - Gde ćeš ti da stigneš Mocu?

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.10.16. | 22:13

"Ja jesam u tome ovako uspeo, ali sam svestan da se suštinski ništa neće promeniti, jer svi znamo ko su najveći igrači Partizana u istoriji i da je Vukotić jedan od njih“, jasan je dugogodišnji kapiten crno-belih

Stigao je Saša Ilić legendarnog Momčila Vukotića po broju odigranih utakmica u dresu Partizana, a u drugi plan pao je poraz crno-belih u prijateljskom duelu od solunskog PAOK-a. Čovek koji je večeras upisao 791. nastup za beogradski klub prilično racionalno, ali za njega tipično skromno objasnio je zašto smatra da je imao mnogo sreće na putu do ovakvog jubileja koji predstavlja pravu retkost u modernom fudbalu.
“Hvala navijačima i Partizana i PAOK-a što su napravili spektakl i uveličali ovu utakmicu za mene. Drago mi je što sam na njoj sreo prijatelja i nekadašnjeg saigrača Vladu Ivića kome želim da nastavi sa dobrim rezultatima na klupi solunskog tima. Drago mi je i ponosan sam što sam odigrao toliko, 791. utakmicu za klub koji volim i za koji navijam od malena“, rekao je Ilić novinarima posle utakmice u Humskoj.

Izabrane vesti

Jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji ovdašnjeg fudbala smatra da, uprkos činjenici da je stigao Momčila Vukotića po broju mečeva, legendarni Moca ostaje
Svestan sam veličine Partizana i činjenice da su kroz njegovu istoriju prošli mnogo veći igrači nego što sam ja, ali jednostavno, neki nisu imali sreće da stignu do ove brojke. Tata mi je stalno govorio: ’Gde ćeš ti da stigneš Mocu?’ Ja jesam u tome ovako uspeo, ali sam svestan da se suštinski ništa neće promeniti, jer svi znamo ko su najveći igrači Partizana u istoriji i da je Vukotić jedan od njih“.

Zahvalio se Ilić ljudima iz kluba koji su vodili računa o svim njegovim uspesima i statističkim parametrima tokom karijere i dodao da još ne može da kaže da li će je završiti na kraju sezone.
“Za sve podatke i rekorde svih ovih godina bio je zadužen Voja Radojević operativac koji uređuje sajt Partizana i njemu dugujem zahvalnost što mi je ukazivao na sve brojke. Možda sad nisam do kraja svestan, ali ću za desetak godina moći ponosno da govorim o ovom dostignuću. Ovo je verovatno moja poslednja sezona u profesionalnoj karijeri, međutim, tako sam pričao i prethodnih godina za svaku od njih, pa na kraju produžavao ugovor. Tako da je bolje da sada ćutim“, zaključio je Ilić.

Trener solunskog kluba Vladimir Ivić istakao je da mu je bilo čudno što je večeras na stadionu u Humskoj morao da ide u svlačionicu za gostujuću ekipu.
“Prvi put dolazim ovde kao protivnik i nije baš jednostavno, ali kao profesionalac moram i to da prihvatim. Drago mi je što smo uveličali Sašin jubilej. Nadam se da će prijateljski susreti naših klubova biti što učestaliji. Partizanu želim da nastavi sa dobrim rezultatima i osvoji duplu krunu“.

Strateg Partizana Marko Nikolić, uprkos porazu, bio je zadovoljan večerašnjim mečom iz više razloga.
“Najvažniji detalj sa ove utakmice je omaž Saši Iliću koji je i zvanično postao najveći fudbaler u istoriji kluba. Sad se nalazi na mestu koje mu zasluženo pripada, uprkos činjenici da je mnogo igrača i dobrih ljudi poput njega igralo za crno-bele- Utakmica je bila sadržajna i možda jedna od naših najkvalitetnijih u smislu stvorenih prilika otkad sam ja tu“, kazao je on.

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: Starsport)


tagovi

SuperligaSaša IlićFK PartizanMomčilo Vukotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara