"Oumaru"
"Oumaru"

Iliev i Tomić jedini protiv prodaje Abubakara: Oumaru vredi više od onoga što nam nude, najbolje da ostane

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.16. | 17:18

„Bio je naš najbolji špic jesenas na međunarodnim utakmicama, pitanje je da li ima smisla odreći se takvog igrača“, kaže sportski direktor Partizana

OumaruTaman kad se činilo da se tle u Humskoj 1 smirilo, Partizan drma još jedna saga. Posle sapunica vezanih za nedolaske Mirka Ivanića i Sejdbuda Sume, te odstranjivanja Andrije Živkovića iz prvog tima, crno-beli imaju i „slučaj Abubakar Oumaru“.

Sa jed(i)nim izvesnim zaključkom  - da se ništa ne zna.

Izabrane vesti

Klub je bio spreman da proda kamerunskog napadača, zatim je ceo posao stopirao trener Ivan Tomić pod obrazloženjem da mu je igrač takvih karakteristika potreban u prvenstvu, da bi se juče kineski drugoligaš Šenžen javio konkretnom ponudom, ali nju su na Topčiderksom brdu - odbili.

I to, gle čuda, zato što odjednom računaju na Oumarua. U najmanju ruku nejasno, kad su koliko do pre dve sedmice zagovarali ideju da je prodaja najboljeg strelca ekipe na utakmicama Lige Evrope potreba radi delimičnog popunjavanja finansijskog kratera nastalog neodlaskom Andrije Živkovića u inostranstvo.
Prema mom mišljenju, najbolje bi bilo da Abubakar ostane“, poručuje u izjavu za MOZZART Sport Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, jedni član Radne grupe koji insistira da se Abu ne proda, za šta ima podršku trenera Tomića.

Iliev i TomićSve to dan pošto je kineski drugoligaš konkretizovao interesovanje ponudom vrednom 1.000.000 evra.
„Ponuda je korektna, međutim, nije onakva kakvu smo očekivali. Znamo Abuove kvalitete. Vredi više. Bio je naš najbolji špic jesenas na međunarodnim utakmicama, pitanje je da li ima smisla odreći se takvog igrača. Pogotovo što finansije nisu zadovoljavajuće. Naše jesu uzdrmane, međutim... Svi ozbiljni klubovi drže cenu svojim naboljim pojedincima. Zato pitam: što bismo prodavali Oumarua, a kupovali nekog da ne znamo jeste li dobar ili ne?“

U „slučaju Oumaru“ važno je još nekoliko detalja. Fudbaler „glavom“ više nije u Partizanu. Među crno-belima je dostigao vrhunac i pitanje je da li je motivisan za ostanak u klubu koji je titulu već izgubio, a u Kupu Srbije može da odigra najviše tri utakmice. Štaviše, njegov status neodoljivo podseća na Petra Škuletića od prošle zime, koji je, uprkos početnom protivljenju, na kraju ipak prodat Lokomotivi iz Moskve, pa se postavlja pitanje što je to što crno-bele sad sprečava da izvedu sličnu akciju.
„Ako me pitate gde vidimo Abubakara u drugom delu sezone... Ne znam šta bih vam rekao. Imaće na proleće manje utakmica nego jesenas, neće biti toliko optrećen, kao u napornom ritmu utakmica kad se povređivao. U svakom slučaju, smatramo da može da nam pomogne“, dodao je Iliev, ali kakvih je sve obrta na Topčiderskom brdu bilo ne bi smo se iznenadili još jednom.

NIJE POŽLJENO VRAĆATI ŽIVKOVIĆA I ĆIRKOVIĆA

Od igrača koji su pod ugovorom sa Partizanom, van prvog tima, osim Andrije Živkovića (trenira pod nadzorom Igora Spasića, šefa struke Teleoptika), po posebnom programu rade još Živko Živković i Lazar Ćirković. Golman i štoper nisu uspeli da nađu angažman tokom zime.
U još nekoliko zemalja traje prelazni rok, sve je otvoreno. Ono što je izvesno jeste da imamo formiran kadar i da u ovom trenutku nije poželjno vraćati nekog, naročito što je reč o igračima koji su van cele priče, nisu bili ni na pripremama“, pojasnio je Ivica Iliev.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanIvica IlievIvan TomićAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara