"Alivodić i Pekarić"
"Alivodić i Pekarić"

Ima i toga u Srbiji: Vojvodini ovacije i kad ispada! Što ovako nije moglo u Slovačkoj? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.07.14. | 21:54

Karađorđe aplauzom pozdravio izabranike Zorana Marića koji uprkos pobedi nad Trenčinom (3:0) nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

Alivodić i PekarićKakvog li apsurda: Novosađani su ispali iz Evrope, a Karađorđem ozdvanja „Voša, Voša“. Uprkos debaklu u prvom meču u Slovačkoj (0:4), te oproštaju od međunarodne scene posle samo 180 minuta. navijači Vojvodine nagradili su mladi tim za dopadljivu, efikasnu i igri na pragu senzacije, ali su ovacije jedino što su izabranici Zorana Marića dobili u noći kad su mogli da kreiraju jedan od najvećih povratka u istoriji ovdašnjeg fudbala. Na kraju „samo“ 3:0 u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Trenčina.

Vojvodina je igrala nadhanuto, poletno, bez pardona... Onako kako nije, a trebalo je, pre sedam dana. I to joj se isplatilo pošto je postizala golove na vreme, imala čak 25 minuta (računajući i nadoknadu) da izbori produžetke. Ovako, u narednu rundu idu Slovaci koji nisu pokazali ništa vredno pomena.

Izabrane vesti

Vojvodina je zaustavljena na korak do podviga, iako je malo ko očekivao da renoviran, značajno podmalađen i tim koji se maltene raspao pre sedam dana uopšte uzvrati udarac. No, to se desilo, pošto je najpre Mirko Ivanić pogodio cilj i probudio adrenalih kod saigrača koji su se razleteli terenom u pokušaji da speru ljagu iz prvog susreta.

Uspeli su u toj misiji, igrali motivisano, nadahnuto, požrtvovano,  pretili u talasima i početkom drugog dela stigli do 2:0, pošto je najbolji igrač Novosađana Enver Alivodić postigao efektan gol sa ivice kaznenog prostora.

Kad je Jovan Stojanović u 68. minutu realizovao sjajnu kontru činilo se da je podvig na dohvat ruke, ali... Nije dao odlični golman Trenčina Miloš Volešak, razbranio se u finišu, zaustavio pomalo i stihijske pokušaje domaćina i zakazao obračun sa engleskim Halom u narednoj rundi.

-----------------------------------------------------------------------

VOJVODINA – TRENČIN 3:0 (1:0)
/Ivanić 17, Alivodić 52, Stojanović 68/

Novi Sad
Stadion Karađorđe
Gledalaca: 5500
Sudija: Mads-Kristofer Kristoferson (Danska)
Žuti karton: Kubik (Trenčin)

VOJVODINA: Jovanić – Puškarić, Pankov, Pekarić, Nastić – Poletanović, Radoja – Alivodić, Ivanić, Makarić (od 66. Grgić) – Stojanović.

TRENČIN: Volešak – Čiglej, Ramon, Kleščik, Holubek – Lobotka, Rundić, Mišak (od 46. Madu) – Kubik (od 55. Mondek), Simon, Da Silva (od 80. Hajradinović).

(FOTO: MN Press)  


tagovi

FK VojvodinatrenčinSuperligaSrbijaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara