""
""

Ima li Milan šansi protiv Atletika?

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.02.14. | 14:52

Šta kažu Dijego Kosta, Baloteli, Kaka i bivši član oba kluba Demetrio Albertini pred okršaj Jorgandžija i Rosonera…

Do pre nekoliko godina dileme ne bi bilo ko je favorit pred duel Milana i Atletiko Madrida u Ligi šampiona. Ali situacija se promenila, uloge su sada obrnute. Rosoneri prekosutra dočekuju Madriđane na San Siru u osmini finala elitnog takmičenja u meču koji može da im prelomi neuspešnu sezonu. Iz tabora oba kluba oprezno najavljuju meč i veruju u šanse za uspeh.

Izabrane vesti

Brazilski ofanzivac Kaka je imao povredu skočnog zgloba, ali je potvrdio da će biti u konkurenciji za meč sa Atletikom.
“Spremni smo i ne fali sam samopouzdanja pred duel sa Atletikom. Znam da se od mene mnogo očekuje i daću maksimum da pomognem saigračima. Atletiko ima mnogo dobrih igrača, uključujući i mog prijatelja Davida Vilju”, rekao je Kaka.

Njegov saigrač Mario Baloteli oprezno prilazi duelu sa Jorgandžijama…
“Atletiko sjajno gura u prvenstvu Španije. Imaju sjajnog trenera Simeonea koji je bio veliki igrač i sjajnog Dijega Kostu, ali ovi mečevi neće biti duel mene i Koste, već okršaj dva tima. I naš trener Sedorf je veliki šampiona i njegovi saveti mogu mnogo da nam pomognu. Zadovoljstvo je sarađivati sa njim”, poručio je Baloteli.

Udarna igla Madriđana Dijego Kosta kaže da oseća veliki respekt prema Milanu, ali i da je optimizam u svlačionici Atletika veliki.
“Biće komplikovano, ali imamo potencijal da ostvarimo pobedu. Volim velike utakmice kao što će biti ova na San Siru. Atletiko je veliki klub kojem pripada mesto u ovakvim duelima. Neće nas zavarati Milanova slaba forma u prvenstvu jer su oni veliki tim koji ume da igra ovakve utakmce. Baloteli je jedan od najboljih igrača na svetu i toga su naši defanzivci svesni. Moraćemo posebnu pažnju da obratimo na njega”, istakao je Dijego Kosta.

Nekadašnji prvotimac oba kluba Demetrio Albertini kaže da je Atletiko favorit, ali daje šansu i Rosonerima.   
“Atletiko je favorit, moderan su tim, ali ne zaboravite jedno: Liga šampiona je Milanovo tlo na kojem se najbolje oseća. Atletiko je pun samopouzdanja jer ima sjajnu sezonu, trener im je doneo drugačiji stil i karakter. Sada više liče na neku argentinsku ili italijansku ekipu, nego na špansku. Sedorf sa druge strane nije imao mnogo vremena da popravi stvari, ali je u januaru dobio pojačanja koja mogu da mu pomognu”, kazao je Albertini.  

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaDijego KostaKakaŠpanijaSerija APrimeraMilanMario BaloteliLiga šampionaItalijaDemetrio AlbertiniAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara