""
""

Ima li Mitar spreman poklon za Tun na rastanku?

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.13. | 09:23

Sjajni napadač večeras u Švajcarskoj igra poslednji meč u crno-belom dresu i biće najveća uzdanica srpskog šampiona u odbrani minimalca iz Humske

Liga šampiona nije ni bila realan cilj, videli smo kako se Ludogorec proveo protiv Bazela i kakav je odnos snaga u borbi za najjače evropsko klupsko takmičenje. Zato bi se pre reklo da je večerašnje gostovanje Partizana u Tunu najvažniji meč crno-belih od početka sezone.

Izabrane vesti

Minimalnih 1:0 iz Humske iz prvog meča daju za pravo srpskom šampionu da može da eliminiše švajcarskog predstavnika i obezbedi makar šest jakih evropskih mečeva, ali i minimum 1,3 miliona evra koliko UEFA nagrađuje plasman u Ligu Evrope. S obzirom da se svaka pobeda u grupnoj fazi premira sa 200.000, a remi sa 100.000 evra, jasno je da u Partizanu imaju dovoljno motiva da večeras pokažu zube Švajcarcima i uz podršku oko 1.000 Grobara koliko ih je najavljeno na stadionu u Tunu obezbede dalji plasman.

Sve oči će biti uprte u Rašovićevog jedinog napadača Aleksandra Mitrovića. Ovo će biti poslednji meč robusnog golgetera u dresu Partizana, posle kojeg se seli u belgijski Anderleht. Usamljen u špicu napada, popularni Mitar će predstavljati najveću opasnost za gol Tuna uz podršku ofanzivnih vezista Ninkovića, Jojića i Malbašića.
„Voleo bih da dam gol i da prođemo dalje. Biću srećan i ako ne pogodim mrežu, a Partizan se plasira u Ligu Evrope. Pokazali smo u prvoj utakmici da imamo kvalitet za Ligu Evrope i zato verujem da ćemo i u Tunu odigrati dobro i uspeti. Šteta je što u prvom meču nismo pobedili bar sa 2:0 jer bi nam posao večeras bio lakši, ali i ovako verujem da ćemo proći“, rekao je Mitrović za Žurnal.

U odbrani minimalca iz Beograda trener Rašović najviše računa na iskustvo Stojkovića i Obradovića. U tim se posle suspenzije vraća Volkov, a Aksentijević i Stanković imaju priliku da u izuzetno bitnom meču pokažu od kakvog su materijala satkani.

Što se tiče veznog reda Saša Marković i Saša Ilić će biti zaduženi da Partizan ima što više loptu u nogama i da Tun bude u podređenom položaju, dok će Ninković, Jojić i Malbašić pokazati da li imaju talenat i za evropske okvire.

Tun - Partizan (20.00 TV RTS 1) - prvi meč 0:1

Stadion: Tun Arena (10.300)
Sudija: Dani Orsato (Italija)

TUN (4-2-3-1): Favr - Luti, Salmoni, Sifrgid, Vajtvajer - Sanogo, Hediger - Kasio, K. Šneuvli, Cufi - M. Šneuvli

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov - Ilić, Marković - Malbašić, Ninković, Jojić - Mitrović

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar Mitrovićkvalifikacije za Ligu EvropeLiga EvropeFK PartizanSrbijaTun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara