""
""

Ima nade za Junajted, vratio se i Runi! Majstor Rašford i srećković Felaini za san o trofeju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.16. | 22:00

Crveni đavoli slavili na Apton parku u revanš meču četvrtfinala FA Kupa i zakazali duel sa Evertonom na Vembliju

I dalje postoji šansa da Mančester Junajted ovu očajnu sezonu završi osvajanjem trofeja. Crveni đavoli su se plasirali u polufinale FA Kupa pošto su u revanš meču ostvarili veliku pobedu na gostovanju Vest Hemu. Posle onih 1:1 sa Old Traforda, Junajted je uspeo da se isprsi na Apton parku i zakaže polufinalni duel sa Evrtonom na Vembliju. Za ono što smo ove sezone gledali od Junajteda, ovaj rezultat je „puna kapa“...

Izabrane vesti

Vest Hem je svoju šansu propustio u onom prvom meču kada je vodio i dozvolio Van Galovom timu da im se provuče sa remijem i zakaže revanš. Čekićari su i večeras bili makar ravnopravan, ako ne i bolji rival. U prvih 45 minuta su svakako bili bolji tim na terenu, ali nije to bio neki poseban fudbal. Sa druge strane, Felaini je propustio najbolju priliku za goste.

Odluka je pala u drugom delu igre. Posle šanse Lingarda, Markus Rašford je odblokirao utakmicu. Posle fenomenalne solo akcije, „lomljenja kičme“ Tomkinsu i neodbranjive „plasirke“ u suprotan ugao. Ni dva golmana ne bi osujetila Rašfordovu majstoriju.

Igrao se 67. minut kada su Đavoli duplirali prednost. Posle pravog karambola u šesnaestercu Vest Hema, lopta je srećno pogodila Felainija i odbila se u mrežu.

Ni tada Vest Hem nije odustao. Tomkins ih je vratio u igru posle nebeskog skoka Endija Kerola.

Usledila je opsada De Heinog gola. Čak je Kujate i zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Krajnje sumnjivog. Branio se Junajted grčevito do kraja, preživeo i Pajeov slobodnjak sa 20 metara i uspeo da se plasira u polufinale. Vredi istaći da se posle dva meseca na teren vratio i Junajtedov kapiten Vejn Runi koji je dobio šansu u poslednjih nekoliko minuta utakmice.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaMaruane FelainiMarkus RašfordEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara