"Luka Toni"
"Luka Toni"

Ima nade za Veronu! Raspucani veterani i majstor Jonica oborili Leteće magarce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.16. | 19:55

Verona savladala Kjevo sa 3:1 u velikom gradskom derbiju

Luka Toni

Ima nade za Veronu! Druga pobeda ekipe Luiđija del Nerija na poslednje četiri utakmice približila ih je klubovima koji su na bezbednim pozicijama u Seriji A, a ukoliko nastave sa trijumfima mogli bi da probaju da opstanu u eliti do kraja sezone.

Izabrane vesti

Do novog trijumfa žuto-plavi su stigli protiv gradskog rivala u čuvenom derbiju Verone, koji su večeras na "Bentegodiju" rešili u svoju korist (3:1). Nije to izgledalo uopšte tako lako kao što možda rezultat to govori.

Kjevo je bio tvrd rival, koji je do poslednjih trnutaka bio u igri, sve dok Moldavac Artur Jonica nije odapeo praćku i maestralno matirao golmana Bizarija.

Verona je došla do prednosti u 29. minutu, a strelac je bio iskusni Luka Toni. Prvo mu je golman Kjeva zaustavio udarac sa bele tačke, ali je iz drugog pokušaja veteran bio precizan za vođstvo, uslovno rečeno, domaćina. U nastavku, u 57. minutu Đampaolo Pacini je povisio na 2:0 posle dobre akcije, a kada je delovalo da će Verona rutinski doći do trijumfa, usledio je zaplet.

Prvo je isključen iskusni grčki defanzivac Moras koji je skrivio najstrožu kaznu, a iskusni Serđo Pelisije bio je precizan sa bele tačke i smanjio je na 1:2. Kjevo je još više pritisnuo domaćina, ali je u jeku naleta ostao bez argentinskog defanzivca Spolija koji je takođe isključen, pa je sve što smo do kraja videli bio samo evro-gol Jonice u finišu.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Bolonja – Juventus 0:0

Subota

Verona – Kjevo 3:1 (1:0)
/Toni 29, Pacini 57, Jonica 90+5 - Pelisije 71. penal/

20.45 Inter – Sampdorija

Nedelja

15.00 Atalanta – Fiorentina
15.00 Đenova – Udineze
15.00 Sasuolo – Empoli
15.00 Torino – Karpi
18.00 Frosinone – Lacio
20.45 Roma – Palermo

Ponedeljak

21.00 Napoli – Milan

(FOTO: Action Images)


tagovi

VeronaSerija ASerđo PelisijeLuka ToniKjevoItalijaĐampaolo PaciniArtur Jonica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara