"Filip Kutinjo"
"Filip Kutinjo"

Ima nešto što za Liverpul ga veže: Kutinjo ispunio želju Rodžersu, ostaje na Enfildu do 2020. za duplo veću platu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.02.15. | 09:14

U smiraj prelaznog roka klub s Enfilda napravio je dobar posao...

Filip Kutinjo

Brendan Rodžers ne pušta svog miljenika! U danu kada su se svi bavili dešavanjima na transfer pijaci, Liverpul je odlučio da nikog ne pazari, ali je novim ugovorom vezao Filipa Kutinja! Baš u vreme kada je kazaljka na satu otkucavala kraj prelaznog roka širom Evrope, Redsi su odlučili da obraduju svoje navijače, dok Rodžers sada može mirno da spava, pošto će njegov miljenik na Enfildu ostati do leta 2020. godine! 

Izabrane vesti

Ali i to je imalo svoju cenu. Brazilac, kojem je prethodni aranžman sa Liverpulom isticao leta 2018. godine dobiće duplo veću platu - gotovo 95.000 evra, a renomirani list Gardijan piše da su pregovori tekli "kao po loju".

Time je Rodžers otpočeo misiju zadržavanja najboljih igrača u klubu, a menadžer Redsa nedavno je za 22-godišnjeg ofanzivnog vezistu izjavio da može da postane vrhunski igrač, te da ima uticaj na igru poput Luke Modrića i Tonija Krosa
"On je kreativac, koji uvek traži način da podeli asistenciju za gol, što nije lako, jer moraš da budeš jako pokretljiv i ljude koji probijaju protivničke odbrane sa bokova. Na početku sezone nismo imali baš takvu igru, ali sada je on pokazao da je pravi vođa. On je pravi mađioničar s loptom i igra utakmice na jako visokom nivou. Njegova hrabrost i požrtvovanost u svakom duelu za loptu je neverovatna! Ako bude nastavio da se razvija, može da postane igrač svetske klase", rekao je Rodžers i nastavio:
"Modrić nema veliki učinak u postizanju golova, ali je igrač svetske klase. On ima kontinuitet igara i fudbaler je koji može da dovede loptu do sredine terena, podeli je saigračima i servira je za gol. On otvara vrata napada saigračima. Toni Kros je drugi tip igrača, a obojica treba da budu uzori Kutinju. Oni nisu bili strelci u mnogo navrata i nemaju obavezu da budu strelci 15 ili 20 golova u sezoni", zaključio je šef struke Liverpula. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Premijer ligaLiverpulKutinjoEvropaEngleskaBrendan Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara