"Floran Maluda"
"Floran Maluda"

Ima se – može se: Rezervista Čelsija dobija 94 hiljada evra nedeljno!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.13. | 13:11

Maluda zaradio neverovatnu sumu novca a da nije odigrao nijednu utakmicu ove sezone

 

Floran MaludaFloran Maluda je za godinu dana zaradio 4,9 miliona evra a da nije proveo ni minut na terenu. Francuz je poslednji put branio boje Čelsija pre više od godinu dana, u finalu Lige šampiona u Minhenu, kada je u igru ušao sa klupe. Zaboravljeni ofanzivni vezni fudbaler je prošlog leta stavljen na transfer listu zbog kritikovanja metoda treniranja Roberta di Matea.

Izabrane vesti

Njegov bivši klub, Olimpik iz Liona, kao i brojni brazilski klubovi bili su zainteresovani za njegove usluge ali Maluda nije hteo da pristane na smanjenje plate od 94 hiljade evra.

Zbog odbijanja da napusti klub biviši francuski reprezentativac već godinu dana trenira sa omladinskom ekipom još uvek aktuelnog prvaka Evrope. Upravni odbor ekipe iz Londona mu je čak ispraznio i ormarić a njegovo parking mesto je dato drugom igraču. Izgnanik koji je 220 puta branio boje kluba nije klonuo duhom i čak je dobio javne pohvale od brojnih mladih igrača kako je pozitivno uticao na njihov razvoj. Dok su njegovi drugovi sa kojima je osvajao Premijer ligu i Ligu šampiona na odmoru, Maluda mora da trenira do 30. juna kada mu ističe ugovor.

Ovakva situacija nije novina na Stamford Bridžu, pošto je 2004. godine holandski defanzivac Vinston Bogarde takođe trenirao sa omladincima i pritom svake nedelje inkasirao 58 hiljada evra. On je na posao putovao čak iz Amsterdama (?!), svakog dana se pojavljivao u trening centru Harlington u Londonu kako bi ispoštovao ugovor.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiEngleskaEvropaFloran MaludaPremijer ligaVinston Bogarde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara