"Nejmar pod naletom emocija"
"Nejmar pod naletom emocija"

Imali su Romarija, Ronalda, Rivalda, Ronaldinja... Ali im je Nejmar doneo istorijsko zlato! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.08.16. | 01:51

Brazil savladao Nemačku na penale u finalu Olimpijskih igara - 5:4

Nejmar pod naletom emocija

Fudbalska velesila koja je do večeras bila osvojila skoro sve važne trofeje na reprezentativnom nivou večeras je upotpunila vitrine titulom olimpijskog šampiona! Zvuči neverovatno, ali Brazlici su noćas dočekali da na svom tlu osvoje prvo olimpijsko zlato i to na najdramatičniji mogući način, pobedom nad Nemačkom posle izvođenja jedanaesteraca – 5:4.

Izabrane vesti

Nejmar, a ko bi drugi, pogodio je odlučujući penal, koji je Brazilcima omogućio veliko slavlje. Trijumfu je kumovao i Nils Petersen, najbolji strelac Cvajte prošle godine, kojem je golman domaćina Veverton odbranio šut u petoj seriji.

Uspešni sa bele tačke za Brazil pre Nejmara bili su Renato Augusto, Markinjos, Rafinja i Luan, a prepuna Marakana je zaurlala kada je napadač Barselone matirao golmana Horna. Bila je ovo i svojevrsna osveta Karioka aktuelnim svetskim šampionima za sramotni poraz od čak 7:1 pre dve godine u polufinalu Svetskog prvenstva u Brazilu.

U regularnom delu utakmice Nejmarov evrogol iz slobodnog udarca u 27. minutu ispostavio se kao najlepši detalj sa ovog meča, a proslavio ga je u stilu Useina Bolta. Ipak, u 59. minutu Maks Mejer je izjednačio lepim udarcem sa distancem pa je utakmica otišla u produžetak. Tamo se desilo ono što smo ranije opisali, pa je Brazil ispisao istoriju.

Kao Usein Bolt

Imali su i Romarija, Bebeta, Ronalda, Rivalda, Ronaldinja, ali su dočekali da im Nejmar pokloni jedini trofej koji nisu do sada imali - zlatnu medalju na olimpijadi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rio 2016OI Rio 2016.NemackaNejmarmeđunarodni fudbalBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara