Inijesta se dogovorio s Tjenđinom? Plata 37.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.04.18. | 16:05

Poznati detalji, lokalni mediji kažu da je dogovoreno...

Kada je posle epske pobede Rome u revanšu četvrtfinala Lige šampiona i Barselonine eliminacije izjavio da je to bila možda i njegova poslednja utakmica u elitnom takmičenju, malo ko je želeo da poveruje u ono što, izgleda, zaista i jeste istina. Andres Inijesta broji poslednje dane u srcu Katalonije i čeka se kraj sezone da se oprosti od svog doma u kojem je fudbalski rođen, postao igrač i izrastao u jednog od najvećih svih vremena...

Doduše, Kamp Nou napustiće sa osvojenim šampionskim peharom u Primeri. Devetim u karijeri. Kako stvari stoje, Inijesta će svoju fudbalsku pečalbu započeti u Kini i to u redovima Tjenđin Kuanžana. Lokalni radio Katalunja tvrdi da je Inijesta pristao na ugovor sa poslodavcem iz Dalekog istoka u vrednosti od 37.000.000 evra! Pre poreskih skraćivanja. Inijesta bi sa Tjenđinom trebalo da potpiše ugovor na tri godine, što znači da bi po sezoni trebalo da dobije oko 12.300.000 evra bruto. Odnosno, ako je porez u Kini 45 odsto, to znači da bi trebalo da inkasira nešto preko 5.500.000 evra godišnje. 

Izabrane vesti

I dalje nije jasno koliku će sumu novca dobiti Barselona, pošto Inijesta sa svojim matičnim klubom ima važeći doživotni ugovor. Podsetimo, granična vrednost je 5.500.000 evra, do koje kineski klubovi ne ulaze u "crvenu zonu", jer ako bi plaćali više morali bi da plate porez od 100 odsto vrednosti transfera. 

Podsetimo, Barsin kapiten je nedavno otkrio da će do kraja aprila objaviti konačnu odluku o tome gde će igrati sledeće sezone. 

Andres Inijesta je karijeru počeo u Barsinoj školi još od najranijih dana. Tokom šesnaestogodišnje avanture u prvom timu, još dve provedene u B timu i godina u podmlatku osvojio je čak 30 klupskih trofeja!

Osam šampionskih kruna u Španiji (ne računajući ovu sezonu), potom četiri Lige šampiona, pet trofeja u Kupu kralja, sedam puta osvajao je Superkup Španije, tri puta UEFA Superkup, uz još tri pobednička postolja u Interkontinentalnom kupu.

Bio je još šampion sveta sa Španijom 2010, dva puta prvak Evrope (2008, 2012), ali i osvajač kontinentalnih turnira u konkurenciji do 17 i 19 godina. Takođe je pokupio i mnoga prestižna individualna priznanja.

Foto: Action Images


tagovi

Andres InijestaTjenđin Kuanžan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara