""
""

Inter počeo šoping! Podolski pristao na pozajmicu, Dijara na lekarskim pregledima

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.12.14. | 14:24

Direktor Nerazura pregovara sa Vengerom u Londonu, u igri je i Galatasaraj. Francuski vezista doputovao u Milano

Fudbalska pijaca u Evropi zvanično još nije počela, ali se poslovi završavaju na sve strane. Po običaju kod Italijana je najviše tračeva, vesti, ali za sada i konkretnih poteza. Milan je završio trampu Tores za Ćerćija, Napoli je doveo Strinića i Gabijadinija, a u šoping se bacio i Inter. Očigledno da tri kluba rade sve što je u njihovim mogućnostima da se dokopaju trećeg metsa i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Inter je lov na pojačanja počeo potragom za napadačem i zadnjim veznim. Mete su Lukas Podolski i Lasana Dijara. Interov sportski direktor Pjetro Auzilio se nalazi u Londonu gde pokušava da realizuje pozajmicu Lukasa Podolskog iz Arsenala. Nemac je u drugom planu kod Arsena Vengera, želi da napusti klub, a Interu je potreban takav napadač. Prema poslednjim informacijama, Auzilio i Podolski su postigli dogovor: Princ Poldi je pristao na selidbu u Milano!

Međutim, posao još nije završen jer Nerazuri moraju da ubede Vengera da se odrekne Podolskog. On bi to verovatno i uradio, ali pitanje je pod kojim uslovima. Podolski trenutno zarađuje u Arsenalu šest miliona evra po sezoni i to je plata iznad Interovih finansijskih limita. Sa 3,2 miliona evra godišnje, Nemanja Vidić je trenutno najplaćeniji igrač Intera. Inter će pokušati da ubedi Arsenal da i Tobdžije plaćaju deo primanja Podolskog što nije scenario kojem se Venger raduje. Više mu odgovara opcija sa Galatasarajem koji takođe želi Podolskog na pozajmicu i spreman je da plaća svih šest miliona evra, ali igrač bi radije u Italiju… Nova runda pregovora između Auzilija i Vengera je zakazana za večeras.

Drugo pojačanje Nerazura bi trebalo da bude Lasana Dijara. On je ekonomski isplativija varijanta. Slobodan je igrač od kako mu je letos istekao ugovor sa Lokomotivom iz Moskve. Bio je blizu prelaska u KPR, ali je imao visoke finansijske zahteve. Posle šest meseci neigranja i slabog interesa ostalih klubova, verovatno će morati da ih smanji i prilagodi Interovim mogućnostima.

Dijara je već doputovao u Milano gde će biti podrvgnut detaljnim lekarskim prgledima jer u Interovom stručnom štabu postoje sumnje u njegovu fizičku pripremljenost i zdravstveno stanje. Tek kada lekari daju zeleno svetlo, Inter će obaviti završene pregovor oko Dijarinih finansijskih zahteva.

(FOTO: Action images)


tagovi

ArsenalEngleskaEvropaInterItalijaLasana DijaraLukas PodolskiPremijer ligaSerija AZimski prelazni rok 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara