""
""

„Interminator“ Jovetić za MOZZART: Igramo najbolji fudbal u Seriji A, očekujte super Ljajića

Vreme čitanja: 6min | pon. 18.02.13. | 15:22

Popularni Jo-Jo je uništio Inter sa dva gola i asistencijom, kaže da tek od Viole i Adema Ljajića treba očekivati sjajne partije i da njegov klub može do Lige šampiona

 

Izabrane vesti

Nekada je Apeninima harao Dejan Savićević, danas fudbalske lekcije na Čizmi deli njegov zemljak, po mnogima i legitimni naslednik – Stevan Jovetić. Sinoć je popularni Jo-Jo držao čas fudbala, a kao pokazna vežba mu je poslužio slavni Inter. Dva gola i asistencija velemajstora Jovetića su zapalili Firencu, a Interiste koštali jednog od najtežih poraza u poslednje vreme.

Jovetić je dokazao da je uz Kavanija u ovom trenutku najbolji napadač Serije A. Poigravao se sa Neroazurima, izluđivao im odbranu, a golmana Handanovića dva puta bacao u očaj. Čak mu je Slovenac u jednom navrata u neverovatnom interevencijom skinuo čist gol. Bez dileme, Jo-Jo je junak kola na Apeninima. Pravi kapiten Viole. Kao nekada Gabrijel Batistuta!

Posle velike noći u Toskani i demontaže Intera, Jovetić je ljubazno uslišio mobu MOZZART Sporta za intervju. Lepo vaspitani mladić iz Podgorice se nije promenio urpkos slavi i uspesima. Isti je kao što je bio u Partizanu. Van terena skroman i tih, na terenu nemilosrdan prema rivalima.
„Odigrali smo najbolji meč u sezoni! Definitivno. Pre sedam dana protiv Juventusa smo bili nedopustivo loši i lagano smo poraženi. Mnogo su nas kritikovali posle tog meča i efekat je bio pravi. Istina je da je Juventus jak, ali da odigramo još deset mečeva, sigurno nas ne bi onako porazili. Mi smo njih u prvom delu sezone debelo nadigrali, trebalo je da slavimo minimum sa 2:0, a oni se provukoše sa remijem bez golova... Sada smo pokazali smo karakter protiv Intera i pozitivne znake. Odužili smo se navijačima koji nisu bili srećni posle meča sa Juveom“, počinje priču kapiten Fiorentine, Stevan Jovetić.

Najlepši detalj meča protiv Intera je svakako onaj iz 33. minutu kada je savio kiflu u ugao skamenjenog Handanovića.
„Jedan od najlepših u mojoj karijeri. Nisam imao mnogo prostora. Više sam bio okrenut prema klupi nego prema golu. Ali, Akvilani mi je dodao u pravom momentu, izborio sam se za poziciju i sve je ispalo idealno. Kasnije me je Akvilani još jednom majstorski pronašao za drugi gol. Moram da istaknem i Adema Ljajića. Mnogo mi je drago što je i on postigao dva gola. Sjajno radi na treninzima, sjajno se ponaša, ali mu nikako nije išlo. Sve neke stative, prečke, golmani mu skidaju... Sada je sve naplatio i mislim da je ovo prekretnica u sezoni. Siguran sam da će postići još golova i da će mu krenuti nabolje. Očekujte od Ljajića još golova i super partija“, pruža Jovetić podršku saigraču.

„FIORENTINOVIĆI“

Nije tu samo Ljajić od nama poznatih faca. Da vas zovemo Fiorentina ili „Fiorentinovići“, s obzirom na broj igrača sa ovih prostora u vašoj svlačionici?
„I Savić i Tomović su odigrali sjajan meč. Nezamenjivi su i baš je super što nam svima dobro ide. naravno, priča se srpski u svlačionici. Sjajno se slažemo, mnogo vremena provodimo zajedno van terena, izlazimo na večere, družimo se“.

Osvetlali ste i obraz Partizana, budući da je vas trojica partizanovaca bilo u prvoj postavi.
„Mislim da smo ga osvetlali i ranije. Ali, ovo je svakako bila i dobra promocija našeg Partizana. Partizan uvek ima dobre mlade igrače i uvek će im biti otvorena vrata u Firenci. Ima u Partizanu par igrača koji bi mogli komotno da igraju u Fiorentini, ali nije korektno da ih imenujem.

Fiorentina je naprijatnije iznenađenje šampionata. Na dva boda ste od Lacija i Milana koji dele treće mesto. Ako pretpostavimo da je Juventus nedostižan na prvom mestu kako vidite rasplet u borbi za evro vize?
„Biće velika borba i za Ligu šampiona i za Ligu Evrope. Ja smatram da možemo do jedne od prve tri pozicije. Konkurnecija je žestoka, odavno Serija A nije bila ovako izjednačena. Vidim Milan i Napoli kao glavne konkurente, ali verujem u naš kvalitet. Gotovo svi u Italiji su složni u oceni da igramo najlepši fudbal u Seriji A. Moraćemo to i da naplatimo“.

Zasluge za taj najlepši fudbal, idu na račun jednog čoveka...
„Vinćenca Montele! Sjajan je trener. I to ne kažem samo ja, već i cela italijanska javnost. Forsira ofanzivan stil igre, na gol više i to celoj ekipi odgovara. Videli ste da smo protiv Intera igrali sa tri vezna igrača Borhom Valerom, Akvilanijem i Pizarom, od kojih nijedan nije destruktivac, već sve sjajni tehničari. Takođe su tu i Ljajić i Kuadrado sa kojima volim da igram. Mada, protiv Intera sam bio najistureniji, što je inače uloga koju baš ne preferiram. Kada ste najistureniji, morate da idete u dubinu, igrate leđima. Više volim da sam taj drugi špic, da se vraćam po loptu, da više igram fudbal. Ali, naravno da nije problem da ispunim trenerove zahteve. Znači mi i što mi je trener bivši vrunski napadač. Pomaže savetima, objašnjava kretnje u napadu. Mnogo mi pomaže“, prezadovoljan je Jovetić saradnjom sa popularnim Aeroplaninom.

Posebno iznenađenje ove sezone u Violi je španski vezista Borha Valero.
Čuo sam za njega i ranije dok je igrao za Viljareal. Gledao sam Primeru, ali uglavnom Barsu i Real. Tek kada je Valero došao, video sam kakva je igračina! Fenomenalan vezista koji mnogo zna fudbal. Tip igrača kao Ćavi! Ima taj mentalitet da uvek igra na gol više, na neki dobar potez. Ima to španska shvatanje fudbala. Tamo se igra na gol više, a u Italiji na rezultat“.

Jednom ste rekli da ko prođe Italiju, može da igra gde hoće.
„I stojim iza toga. Ovde što možete da naučite na taktičkom planu ne možete u ostalim ligama. I za to je igračima iz Serije A, lakše da se uklope u drugim ligama. Serija A uopšte nije slaba kao što neki žele da je ocene. Pogledajte koliko je ove sezone prvenstvo izjednačeno. Mnogi igrači su stvoreni u ovoj ligi poput Pastorea, Lavecija, Tijaga Silve... Šteta što nema dovoljno para da se najbolji zadrže u Italiji. Samo kada bi se popravila infrastruktura, jer zaista ima loših stadiona, siguran sam da bi Serija A opet bila uz rame Premijer ligi ili Primeri“.

SAMO NEKA ME NOVINARI SELE, ALI MENI JE LEPO U FIRENCI

Kakva je danas atmosfera u Firenci pošto navijači nisu bili zadovoljni partijama u poslednje vreme?
„Navijači Fiorentine su baš strastveni. Pružaju sjajnu podršku i jedni su od najboljih u Italiji. Ali, kada ne ide, onda nemaju strpljenja. Drago mi je da smo i njih zadovoljili. Posle skoro tri godine na tribinama je bio i predsednik Dela Vale i mislim da je uživao“.

Malo, malo pa vas mediji presele u neki drugi klub. Juventus, Liverpul, Čelsi, Arsenal... Gotovo da nema velikog kluba sa kojim va ne povezuje.
„Neka novinari rade svoj posao, ja ću svoj. Stvarno se ne opterećujem. Pogotovo sada usred sezone. Imam još tri godine ugovora i trenutno ne razmišljao o odlasku iz Firence. Maksimalno sam povećen obavezama u Fiorentini i cilju da se plasiramo u Ligu šampiona“.

Pre neki dan, vaš bivši trener Siniša Mihajlović je rekao da mu se čini da niste srećni u Firenci.
„Pa, kako sam vam izgledao sinoć? Čuo sam za tu Sinišinu izjavu, ali stvarno nema potrebe da sada pravimo neku polemiku oko toga. Mihajlović je meni puno pomogao, i dalje se čujemo, u kontaktu smo i predstavlja mi podršku“.

Već ste četvrti strelac lige. Da li je pala neka opklada sa Vučinićem koji „kasni“ za vama pet golova?
„Nije bilo opklada. Ne čujem se toliko često sa Mirkom. On je porodičan čovek, ima više obaveza od mene u Juventusu, a nismo baš ni blizu kilometražom. Drago mi je da mu dobro ide i da je jedan od ključnih igrača Juvea. A, što se tiče golova, neću da se opterećujem. Najbitnije je zdravlje i da je koleno poptuno zalečeno, a golovi neće izostati“, zaključuje u razgovoru za MOZZART Sport, najbolji igrač Fiorentine i četvrti strelac Serije A, Stevan Jovetić.

Piše: Aleksandar Gligorić
aleksandar.gligoric@mozzartbet.com


tagovi

Adem LjajićBorha ValeroEvropaFjorentinaInterItalijaJuventusmirko vucinicNenad TomovićSerija AStefan SavićStevan JovetićVinčenco Montela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara