""
""

Interov evropski košmar u Pragu, Fjorentina zgazila Azere, PAOK od pakla do raja u Češkoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.09.16. | 20:59

Fudbaleri Viljareala osvojili bod na gostovanju Steaui

Inter nastavlja da se bruka i krčmi ugled u Evropi. Posle poraza od Hapoel Ber Ševe na svom terenu u prvom kolu Lige Evrope, Nerazuri su „popili“ novi šamar i to na gostovanju Sparti u Pragu – 1:3.

Izabrane vesti

Dželat trostrukog prvaka Evrope bio je napadač Vaclav Kadlec u sedmom i 25. minutu. Na trenutak je u drugom poluvremenu delovalo da bi Inter mogao da se vrati u igru, pošto je Rodrigo Palasio prepolovio zaostatak.

To je bio period otvorene i ofanzivne igre Intera, ali nisu uspeli gosti do kraja da iskoriste situaciju.

I onda kako im se to već dešava ove sezone, sve se okreće veoma brzo u korist protivnika. Prvi nagoveštaj nove nevolje bio je crveni karton Andree Ranokije u 75. minutu, a već u sledećem napadu došla je kazna.
Gol koji je postigao Mario Holek posle gužve u kaznenom prostoru definitivno je otklonio sve dileme i gurnuo Inter dalje u kanal. Franku de Buru i pre ovog meča ljuljala se stolica, a sada definitivno ima još više razloga za brigu.

U drugoj utakmici K grupe engleski Sautempton osvojio je bod na gostovanju izraelskom Hapoel Ber Ševi. Golova nije bilo, a i jedni i drugi mogu da budu relativno zadovoljni jer i dalje dele prvo mesto na tabeli. Dušan Tadić ušao je u igru u ekipi Sautemptona u 35. minutu umesto Džejka Hesketa.

U derbiju L grupe Steaua i Viljareal su u Bukureštu odigrali 1:1, a zadovoljniji su Španci jer su ovim bodom zadržali čelnu poziciju na tabeli.

Žuta podmornica je već u devetom minutu povela preko Rafaela Santosa Borea koji je demonstrirao koliko je brz, a konačan rezultat postavio je Suli Muniru u 20. minutu.

Srpski defanzivac Antonio Rukavina igrao je ceo meč za goste i zaradio je žuti karton u 74. minutu.

U drugoj utakmici ove grupe fudbaleri Ciriha su kao domaćini savladali turski Osmanli sa 2:1 i napravili veliki korak u borbi za evropsko proleće.

Veliku radost domaćim navijačima doneo je Džengis Čavušević koji je u 79. minutu osigurao vođstvo i pobedu švajcarske ekipe, a isti igrač u 26. minutu nije iskoristio penal. 

Fiorentina je kao za predjelo smazala azerbejdžanski Karabag na svom Artemio Frankiju i slavila sa 5:1. Ovde je, ispostaviće se, jedina dilema bila sa koliko golova razlike će Ljubičasti da isprate goste nazad u Azerbejdžan.

Sve je bilo gotovo već posle prvih 45 minuta, jer je tada ekipa Paula Souze stekla tri pogotka prednosti i jasno pokazala gostima da nemaju čemu da se nadaju.

Dvostruki strelac bio je veoma raspoloženi Kuma Babakar, senegalski internacionalac koji je oba puta na veoma spretan način zatresao mrežu. U strelce se upisao i hrvatski napadač Nikola Kalinić.

Ruku na srce, italijanskoj ekipi je od 30. minuta posao bio olakšan, jer je zbog veoma oštrog prekršaja direktan crveni karton dobio Elvin Junusadze.

U nastavku utakmice Fiorentina je malo povukla ručnu, ali joj to nije smetalo da postigne još dva gola preko izuzetno motivisanog Maura Zaratea. Počasni gol za goste u 90. minutu dao je Dino Ndlovu, inače igrač kojeg je u januaru ove godine u svojim redovima želeo Partizan.


PAOK srpskog trenera Vladimira Ivića upisao je prvu pobedu u Ligi Evrope ove sezone. Posle mnogo muke i preokreta solunski klub je slavio sa 2:1 u drugom meču J grupe.

Bez ikakve dileme, junak dana navijača crno-belih bio je Stefanos Atanasijadis. On je protivničku mrežu zatresao u 10. minutu iz penala i osam minuta pre kraja utakmice.

Inače, ekipa iz Libereca prva je postigla gol i to već u uvodnom minutu utakmice, kada je Nikolaj Komličenko iskoristio katastrofalno postavljanje odbrane PAOK-a.

Srpski golman Željko Brkić ovu utakmicu odgledao je sa klupe za rezervne igrače solunskog kluba.

LIGA EVROPE, drugo kolo

Grupa J:
Fiorentina – Karabag 5:1 (3:0)
/Babakar 40, 45+2, Kalinić 43, Zarate 63, 78 – Ndlovu 90+2/

Slovan Liberec – PAOK 1:2 (1:1)
/Komličenko 1 – Atanasijadis 10pen, 82/

TABELA: Fiorentina 4, PAOK 4, Slovan 1, Karabag 1.

Grupa K:
Hapoel Ber Ševa – Sautempton 0:0

Sparta Prag – Inter 3:1
/Kadlec 7, 25, Holek 76 –Palasio 71/

TABELA: Sautempton 4, Hapoel 4, Sparta 3, Inter 0.

Grupa L:
Cirih – Osmanli 2:1 (1:0)
/Šonbahler 45+1, Čavušević 79 -  Maher 73/

Steaua – Viljareal 1:1 (1:1)
/Muniru 20 – Bore 9/

TABELA: Viljareal 4, Osmanli 3, Cirih 3, Steaua 1. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir IvićViljarealVaclav KadlecTurskaSteauaŠpanijaSlovan LiberecRodrigo PalasioPaulo SouzaPAOKLiga EvropeKuma BabakarKarabagItalijaInterFjorentinaEvropaCirihČeškaAzerbejdžanAntonio Rukavina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara