""
""

Interov plan B je supertandem Eder - Kandreva! Proigrao i Kondogbija… Petarda Torina, dade ga i Ljajić (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.17. | 16:59

Atalanta i magični Papu osvojili i Siciliju, sudija upropastio Sasuolo, Pelisije dobio naslednika

Bez udarnih snaga Ikardija i Perišića, bez Brozovića, Inter je opet pronašao dobitnu kombinaciju i vratio se na pobednički put posle poraza u derbiju. Sa Meaci je pao Empoli (2:0), a tandem Kandreva - Eder je učinio da se ne vidi odsustvo najboljih strelaca.

Izabrane vesti

Sjajan meč su odirgali Nerazuri i da ne beše Skorupskog na golu Empolija, pobeda bi bila i ubedljivija. Eder je načeo goste u 14. minutu posle centaršuta Kandreve i dobrog snalaženja Palasija koji je prebacio golmana. Italo-Brazilac se samo poklonio… Inter je nastavio da napada u talasima, promašivali su Palasio, Galjardini i drugari, a blistao je Skorupski.

Koliko se Inter ispromašivao, izgledalo je da će im se desiti ono nepisano pravilo o promašenim šansama i kazni. Pogotovo kada je Handanović u drugom poluvremenu skinuo zicer Kruniću. Na sreću domaćih, ubrzo je opet proradio tandem Eder - Kandreva. Brazilski centrašut Edera i lagana egzekucija Italijana za rutinu Piolijevog tima i nastavak potere za Ligom šampiona… Inače, Uroš Ćosić je odigrao ceo meč za goste.

Dobitak utakmice pored bodova za Inter je i partija često kritikovanog Kongodbije koji počinje da daje znake života. Naprimer, ovim potezom…

 

Pobeđuje Inter, ali pobeđuje i Atalanta! Hit iz Bergama nastavlja bajkovitu sezonu. Pobedili su čak peti put na poslednjih sedam utakmica. Osvojili su Siciliji i pobedom od 3:1 pomogli Palermu da spakuje kofere za Seriju B. Konti je na početku meča iskoristio loše postavljanje domaćih i glavom načeo Rosanere, a ubrzo je sjajni Papu Gomez presekao jednu loptu i solo akcijom duplirao prednost. Omaleni Argentinac igra sezonu života… Palermo je samo uspeo da ublaži poraz preko Čočeva, ali je kristante posle asistencije sjajnog Gomeza potvrdio pobedu Boginje. Povređenog Rajkovića nije bilo u timu Palerma, Pešić je ceo meč presedeo na klupi Atalante.

Razgoproadio se i Torino! Mihajlovićev tim je posle serije neuspeha, iskalio bes na nejakoj Peskari koja je još jedan siguran putnik za Seriju B i demolirao Odov tim sa 5:3! Već posle 15 minuta je bilo ogromnih 3:0 za domaći tim. Peskarina odbeana je stvarno tragična… Jago Falke je iz gužve otvorio seriju, potom je Ajeti duplirao vođstvo pošto mu se odbila lopta posle šuta Lukića, da bi Beloti iz solo prodora bacio Delfine u totalni nokaut.

Na početku drugog poluvremena se u strelce upisao i Ljajić, Beloti je glavom dodao još jedan gol u nastavku trke za “kapokanonijerea” sa Džekom, Iguainom i ostalima. Na kraju je Peskara sa tri gola u poslednjih deset minuta ublažila poraz i verovatno razbesnela Mihajlovića koji će imati šta da prigovori svojim momcima zbog takvog opšutanja. Lukić je u prvom startu u Seriji A ostavio dobar utisak, zaradio je žuti karton zbog čega je i zamenjen u 55. minutu. Ljajić je igrao do 81. minuta.

Sudija je uprpopastio utakmica u Ređo Emiliji pošto je u trećem minutu isključio Sasuolovog Letšerta i svirao penal za Kjevo. Ingleze je iznudio penal i pogodio stativu, ali je sve nadoknadio sa kamatom na kraju.

Iako je Sasuolo poveo sa igračem manje pošto je Berardi sjajnom asistencijom naterao Matrija da pogodi mrežu, Leteću magarci su preko Inglezea izjednačili do odlaska na poluvreme. Napadač Kjeva je pogodio glavom posle kornera, a potom je u drugom poluvremenu dodao još dva komada za het-trik. Opet na sličan način, posle centaršuteva. Drugi je dao glavom, a treći pošto je uklizao kada je golman ispustio loptu…

Neverovatan dan za Inglezea. Pelisije je dobio naslednika! Radovanović je odirgao ceo meč za Kjevo.

SERIJA A - 24. KOLO

Petak
Napoli - Đenova 2:0 (0:0)
/Zjelinski 50, Đakerini 68/

Subota:
Fiorentina - Udineze 3:0 (1:0)
/Borha Valero 41, Babakar 62/

Nedelja:
Krotone - Roma 0:2 (0:1)
/Najngolan 40, Džeko 77/

Inter - Empoli 2:0 (1:0)
/Eder 14, Kandreva 54/

Palermo - Atalanta 1:3 (1:2)
/Čočev 41 - Konti 19, Gomez 26, Kristante 79/

Sasuolo - Kjevo 1:3 (1:1)
/Matri 24 - Ingleze 39, 57, 67/

Torino - Peskara 5:3 (3:0)
/Falke 2, Ajeti 9, Beloti 15, 61, Ljajić 53 - Ajeti 73ag, Benali 75, 83/

18.00: Sampdorija - Bolonja 
20.45: Kaljari - Juventus

Ponedeljak
20.45: Lacio - Milan

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adem LjajićAlehandro GomezAlesandro MatriAndrea BelotiAntonio KandrevaAtalantaBrajan KristanteEder MartinsEmpoliEvropaInterItalijaJago FalkeKjevoPalermoPeskaraSaša LukićsasuoloSerija ATorinoŽofri Kondogbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara