Interova budućnost u magli neizvesnosti

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.02.19. | 09:55

Spaleti bio na razgovoru s Marotom, licitira se dan za otkaz. Da li će to biti protiv Parme narednog vikenda, ranije ili kasnije?

Interove krize često mogu da se podvedu pod sledeću konstataciju: Tačno prepoznate momenat kada počinju, ali nikada ne znate kada će da se završe.

Poraz od Bolonje na stadionu Đuzepe Meaca produbio je jaz u Interu, a kako je to bio treći uzastopni poraz u svim takmičenjima i četvrta utakmica bez pobede, uz samo jedan postignuti gol, aktivirali su se svi alarmi u direktorskim kancelarijama Nerazura. Zbog toga je generalni direktor Bepe Marota sazvao hitan sastanak sa Toskancem kako bi se utvrdili razlozi ove krize i našao izlaz iz nimalo prijatne situacije. 

Izabrane vesti

Razgovor je trajao svega dvadeset, a na njemu nije bio prisutan prvi čovek kluba Stiven Žang, koji je zbog poslovnih obaveza u SAD. Mada u Italiji kruži priča da Spaleti tokom razgovora nije dobio nikakav ultimatum od Marote, javnost je već počela da licitira dan kada bi nekadašnji trener Rome mogao da dobije kartu u jednom smeru. Većina smatra da će to biti već posle utakmice sa Parmom naredne subote, mada ne deluje realno. Da, Antonio Konte je odavno na radaru Interovih direktora, ali kako se njegova situacija sa parnicama koje ima sa bivšim klubom Čelsijem i njegovim vlasnikom Romanom Abramovičem nije iskristalisala, teško je verovati da bi mogao da preuzme dirigentsku palicu u Interu. Posebno jer je zbog istih razloga odbio da sedne na klupu madridskog Reala. 

Jasno je da je Lučano Spaleti priteran uza zid i da Inter ne može gore od ovoga. Priznaje da grešaka ima, ali se i dalje pravi da ga ne dotiče mišljenje publike i zvižduci koji su sve češći. Pogrešio je s Radžom Najngolanom, čiji je dolazak lično isforsirao. Inter je u tom poslu praktično opljačkan jer je Romi prosledio supertalentovanog Nikola Zaniola koji igra vrhunski fudbal otkako je zadužio opremu Vučice. Ivan Perišić je sada redovna meta nezadovoljnih gledalaca, Lautaro Martinez se nije još pokazao kao validna zamena za kapitena Maura Ikardija, koji je zapao u krizu i čini se da ga priča oko novog ugovora sve više pritiska. Posle utakmice s Bolonjom se zakačio i s navijačima, nezadovoljnim što ni Inter, ni njihov miljenik ne igraju ni delom tako dobro koliko se očekuje.
”Ako ne volite Inter kada gubi, nemojte da ga volite ni kada pobeđuje”, napisao je Ikardi na društvenim mrežama i tako samo dodatno zapalio vatru.

Inter deluje kao da je izgubio žar, volju da se bori i kao da se predao od borbe, što može da ugrozi i klupske planove o novom izletu u Ligi šampiona.

Bepe Marota je na prvom ozbiljnom testu unutar sistema. Pazl mora da reši što pre, jer situacija preti da se otrgne kontroli. Da li da smeni Spaletija odmah? Da li mu dati poverenje sada kada se dovelo u pitanje njegovo trenersko umeće da Inter izvede na pravi put? Da li na tržištu postoji rešenje dovoljno ozbiljno da promeni stvari nabolje?

Interov neuspeh u poteri za Ligom šampiona smatrao bi se smrtnim grehom na Meaci i tada bi “letele glave” mnogih. Ne samo da bi klub ostao bez značajnijih finansijskih sredstava od učešća u elitnom takmičenju, već bi klupski vlasnici ostali bez validnog temelja za investiranje koje se toliko najavljuje. Nerazuri ne igraju fudbal na kakav je Spaleti navikao javnost u praktično svim klubovima koje je dosad vodio i to najviše bode oči. Da li ima DNK šampiona ili je samo prosečan trener? Ko može da uzdigne Inter?

Marota je u situaciji kakvu nikada nije imao u Juventusu. Spaleti pod neviđenim pritiskom, a igrači su odjednom izgubili fudbalske moći.

Interova budućnost je u magli neizvesnosti. 

Foto: Reuters


tagovi

Bepe MarotaLučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara