"Navijači Juventusa"
"Navijači Juventusa"

Intervju direktora Juventusa: Nije Napoli, nije Roma, Inter nam je glavni rival, mada ni on nije spektakularan

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.11.17. | 12:12

Bepe Marota o Bernardeskiju, Kosti, zimskoj pijaci, Bonučiju...

Navijači JuventusaStvari u italijanskom fudbalu polako dolaze na mesto. Napoli je zaustavljen u Veroni (samo 0:0 protiv Kjeva), Juventus je prema očekivanjima (ali teže nego što se pretpostavljalo) tukao Benevento 2:1, pa je šampion prišao lideru samo na korak.

Zahuktao se sa četiri vezane prvenstvene pobede, cilja opet vrh tabele, a ako je suditi na osnovu reči njegovog sportskog direktora Đuzepea Marota sam Napoli nije glavna pretnja Staroj dami. Već - Inter.

Izabrane vesti

Bez obzira što je milanski velikan odigrao samo 1:1 kod kuće sa Torinom.
S obzirom da ne učestvuje u evrokupovima, Inter je jedini tim iz vrha tabele koji može najbolje da rasporedi resurse i da nas ugrozi. Nerazuri imaju solidnu ekipu. Nije ona spektakularna, ali zna kako da pobeđuje. Zato mislim da bi trebalo najviše da se plašimo Intera, više od Napolija“, jasan je Marota u intervjuu za Domeniko sportiva.

Napoli je pre dve sedmice imao savršen učinak, ali su remiji bez golova sa Interom i Kjevom pokvarili utisak u ekipi Mauricija Sarija, za koju u Torinu veruju da je premašila očekivanja i da će, pre ili kasnije - pasti.
„Nije slučajno Napoli lider. Ako pogledate šta je uradio letos u prelaznom roku, onda je to samo nekoiko poslova, pošto je već ranije obezbedio opstanke glavnih igrača. Isto je u Juventusu, Realu i Mančester Sitiju. Najbolji timovi ne moraju da kupuju u prelaznim rokovima da bi ojačali ekipe, dovoljno je da zadrže najbolje pojedince. U ovom trenutku smo samo bod iza Napolia, ali poredeći naš učionak u odnosu na isti period prošel sezone onda smo za jedna bod bolji. Moram da kažem da Napoli zasad igra izvanredno. Njihova cela sezona je izvanredna, a naša je obična, mi smo na ovo navikli. Znamo da će preuzimanje prvog mesta i ostanak na njemu biti težak osao, ali smo uspostavili model ponašanja i igre za koji verujemo da će rezultirati titulom“.

A kad je reč o još jednom kandidatu za vrh, Romi?
Poslednjih godina Vučica se pozicionirala kao naš glavni rival. Bez obzira što je promenila trenera, isto je i ove sezone. Ima takmičarsku ekipu i šefa struke, Euzebija Di Frančeska, punog entuzijazma. Poseduje  dobre ideje i zato smatram Vuičicu legitimnim kandidatom za Skudeto“.

BernardeskiOsvrnuo se prvi operativac Juvea i na činjenicu da letos angažovani Federiko Bernardeski i Daglas Kosta, kao zvučna pojačanja, ne dobijaju dovoljno šansi.
Letos smo spremali tim za budućnost. Doveli smo mlade igrače kao što su Bitenkur, Bernardeski ili Kosta. Imaće svi vremena i prostora da pokažu šta znaju. Imamo širok kadar, prošle sezone odigrali smo 57 utakmica, logično je da imamo veliki izbor fudbalera. I zato na zimu nećemo kupovati aposlutno nikog“.

Nezaobilazna tema u intervjuu bio je Leonardo Bonuči, koji je posle sedam godina promenio sredinu i potpisao u Milan.
Bonuči je tražio da ode. To je bila njegova odluka, a Juventus nije, niti će želeti da zadržava igrače koji izraze želju da ga napuste. To ne znači da su naši odnosi pogoršani. Leo je sjajan fudbaler, ali je izabrao drugi tim, verovatno mu je bio potreban novi motiv u karijeri. Mogli smo da se sukobimo s njim, ali ništa ne bismo dobili. Ako je već odlučio da ide najlogičnije je bilo da ga pustimo“, zaključio je Đuzepe Bepe Marota, sportski direktor Juventusa.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Daglas KostaĐuzepe MarotaEvropaFederiko BernardeskiItalijaJuventusLeonardo BonučiSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara