"Slovaci rutinski u Viljnusu"
"Slovaci rutinski u Viljnusu"

Inžinjer Hamšik crta put do Rusije - gordi Albion još nije siguran (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.17. | 22:34

Slovaci se uželeli Mundijala

Slovaci rutinski u ViljnusuPre sedam godina prvi put su učestvovali na planetarnoj smotri, 2016. su debitovali na evropskim prvenstvima. Osladilo im se, pa Slovaci ozbiljno grizu ne bi li sebi poklonili još jednu nezaboravnu uspomenu. U šestom kolu Grupe F kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji rutinskih 2:1 na gostovanju kod Litvanaca u Viljnusu.

Arhitekta nove pobede Slovaka bio je ko drugi nego kapiten Marek Hamšik, koji je u 32. minutu sjajno prograo Vladimira Vajsa za vođstvo od 1:0, da bi u 58. i pečatirao selidbu bodova u Bratislavu pošto je i sam zatresao mrežu domaćeg tima.

Izabrane vesti

Škotska i Engleska će ludilo iz Glazgova prepričavati decenijama! Grifitsova remek dela i Hari Kejn u 93! (VIDEO)

I to na prelep način. Kao da je iscrtao putanju lopte još i pre no što se zaleteo da izvede slobodan udarac sa nekih 23 metara.

Litvanci se, uprkos utešnom evrogolu Darvidasa Sernasa duboko u sudijskoj nadoknadi, ništa nisu pitali, pa su ostali na pretposlednjem mestu na tabeli Grupe F, dok su Slovaci zadržali poziciju broj dva, samo što su se posle remija Engleza na gostovanju u Glazgovu, lideru približili na samo dva boda zaostatka. I Slovenci su još u igri, ali bi Slovaci mogli da ih izbace već u narednom kolu kad ih 1. septembra dočekaju u Trnavi.

Grupa F:

Škotska - Engleska 2:2 (0:0)
/Grifits 87, 90 - Okslejd Čemberlen 70, Kejn 90+3/

Slovenija - Malta 2:0 (1:0)
/Iličić 45, Novaković 84/

Litvanija - Slovačka 1:2 (0:0)
/Sernas 93 - Vajs 32, Hamšik 58/
 

 

 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaLitvanijaMarek Hamšikreprezentativni fudbalRusija2018SlovačkaVladimir Vajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara